Preminuo glumac koji je utjelovio Chewbaccu u Ratovima zvijezda

Britanski glumac Peter Mayhew, koji je utjelovio jedno od najpoznatijih filmskih čudovišta, ono imena Chewbacca iz serijala filmova “Ratovi zvijezda”, preminuo je u 75. godini života, priopćila je njegova obitelj objavom na Twitteru.

S glumcem visokim čak 2,18 metara na društvenim su se mrežama oprostili brojne kolege, između ostalih Mark Hamill, koji je u “Ratovima zvijezda” glumio Lukea Skywalkera.

67-godišnji Mark opisao je Petera kao velikog čovjeka, s još većim srcem te je dodao kako će uvijek biti zahvalan za uspomene koje su dijelili.

“Veliki čovjek, s još većim srcem, koji me uvijek nasmijavao, odani prijatelj kojeg sam iskreno volio. Peter je bio predivan čovjek. On je bio jedini čovjek koji je mogao utjeloviti Wookieeja: s velikim srcem, nježnom naravi i naučio sam uvijek pustiti ga da pobijedi. Bio je dobar prijatelj i tužan sam zbog njegova odlaska”, izjavio je tvorac “Ratova zvijezda” George Lucas.

Njegov najbolji prijatelj sa snimanja Harrison Ford nahvalio je Petera zbog njegova velikog dostojanstva i plemenita karaktera.

“Dio vlastite osobnosti, plus svoj um i zahvalnost unio je u Chewbaccu. Bili smo partneri na filmu i prijatelji u stvarnom životu više od 30 godina i volio sam ga. Unio je svoju dušu u karakter i obožavateljima “Ratova zvijezda” donio veliko zadovoljstvo. Chewbacca je bio važan dio i zaslužan za uspjeh filmova koje smo zajedno radili. Ja i milijuni drugih nikad nećemo zaboraviti što nam je Peter dao”, zaključio je Harrison za Hollywood Reporter.

Peter je prvi put nastupio kao popularni Chewbacca u filmu “Ratovi zvijezda – Nova nada” iz 1977. godine, a glumio je u još četiri filma u blockbuster seriji – “Imperij uzvraća udarac”, “Povratak Jedija”, “Osveta Sitha” i “Probuđena sila”. Kao konzultant radio je na završnom filmu serije iz 2017. godine “Posljednji Jedi”, pomažući u podučavanju svog nasljednika u ulozi Chewbacce, finskoga glumca Joonasa Suotamoa, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari