Brat poznatijeg Milijana Brkića u šoku nakon što mu je Grad Zagreb otkazao najam

Jozo Brkić Brat Milijana Brkića, zamjenika predsjednika HDZ-a, nakon kraka afere SMS u kojem je s bratom, Blažem Curićem i Franjom Vargom pod istragom, u fokusu je javnosti i zbog raskida ugovora o najmu gradskog prostora u Paromlinskoj za fast food.

S današnjim datumom ne dugujem 20.000 kuna za najam gradskog prostora od 30-ak kvadrata u Paromlinskoj nego jednu ratu u iznosu od 6100 kuna. Najam sam uredno plaćao iako još nisam otvorio najavljeni fast food. Otvaranje kasni jer mi nije na vrijeme stigla hladnjača i stroj potreban za taj restorančić. Raskidom ugovora iznenađen sam i u šoku, ali postoji pravni lijek za tu situaciju – rekao je Večernjem listu Jozo Brkić, brat poznatijeg Milijana Brkića, zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora.

Jozo Brkić ponovno je u fokusu javnosti nakon što je Državno odvjetništvo po kaznenoj prijavi PNUSKOK-a pokrenulo istragu protiv braće Brkić, Blaža Curića i Franje Varge zbog navodnog presretanja e-pošte četiriju ženskih osoba u kraku afere SMS.

Brkić u zakupu ima dvadesetak gradskih i državnih prostora u kojima je najavio ili pak otvorio brijačnicu, suvenirnicu i sl. želeći, kako je ranije rekao Večernjem listu, ulagati i oživiti metropolu, a pritom odbacujući da ima povlaštene informacije o ponuđenim cijenama za zagrebačke gradske lokale. Međutim, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kako su objavila 24 sata, donio je odluku o raskidanju ugovora s Brkićem, odnosno njegovom tvrtkom, o najmu prostora u Paromlinskoj jer nije ispoštivao rokove o otvaranju restorana brze hrane.

U zagrebačkoj gradskoj upravi jučer su neslužbeno potvrdili da je ugovor s Brkićem za prostor u Paromlinskoj raskinut, ali ne zbog duga od 20.000 kuna zbog neplaćanja najamnine, koji također potvrđuju unatoč njegovu negiranju i navode tek kao sekundarni razlog, nego zato što njegova tvrtka Mr. Joseph nije poštovala rokove o otvaranju fast fooda. Kada je riječ o ostalim gradskim prostorima, u zagrebačkoj upravi kažu da za svaki lokal postoje rokovi i kako će se po isteku tih rokova vidjeti je li Brkić ispunio svoje ugovorne obveze. U zagrebačkoj upravi napominju kako je riječ o redovnoj proceduri provjere poštovanja ugovornih uvjeta zakupa gradskih prostora i kako Brkićev slučaj u tom kontekstu nije jedini ni poseban.

Kada je riječ o istrazi DORH-a zbog navodnog presretanja e-pošte četiriju žena, kojom je obuhvaćen i J. Brkić, rekao je da ga nitko nije pozvao na ispitivanje, ali da ima odvjetnike koji o tome vode računa. PNUSKOK je, naime, kazneno prijavio braću Brkić, Blaža Curića, kuma Milijana Brkića, i bivšeg MUP-ova informatičara Franju Vargu jer ih sumnjiče da su davali naloge Vargi za praćenje preko računala i mobitela njima bliske ženske osobe. Po prijavi PNUSKOK-a, DORH je pokrenuo istragu, a u tjedniku Nacional iz istrage su iscurile i navodne poruke koje su razmjenjivala braća Brkić s Franjom Vargom.

Facebook Komentari