Požar u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Rockefellerovoj ulici podmetnuo – zaštitar

Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb

Od junaka do osumnjičenika u manje od 24 sata – tako bi se mogao opisati put 25-godišnjeg zaštitara koji je u ponedjeljak oko četiri sata podmetnuo požar u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Rockefellerovoj ulici.

Dok je obavljao svoj zaštitarski posao, uzeo je ključ ulaznih vrata zgrade, otključao je te sišao u podrum i ondje zapalio drveni ormar u kojemu su bili arhivirani razni papiri. Potom je na isti način podmetnuo požar i u susjednoj, upravnoj zgradi HZJZ-a, gdje je zapalio registratore na drvenim policama.

Nakon što je podmetnuo dva požara, ključeve druge zgrade bacio je u travu pedesetak metara dalje, a potom je, kako bi otklonio sumnju sa sebe, utrčao u prvu zgradu u kojoj se požar već rasplamsao te ga sam počeo gasiti. Pozvao je i vatrogasce, ali do njihova dolaska zaštitar je gotovo uspio ugasiti požar koji je sam izazvao.

Sumnju kod policajaca, koji su naknadno obavljali očevid, izazvali su upravo ključevi koje su pronašli u travi, a znali su da ih je onamo u to doba noći mogao odbaciti jedino zaštitar. Zašto je odlučio podmetnuti požar, na ispitivanju u policiji nije želio reći, piše Večernji.

Gorjeli su podrumi s arhivom u Rockefellerovoj, ravnatelj HZJZ-a sumnja da su požari podmetnuti

Facebook Komentari