8.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Kujundžić o dr. Jusupu: Nije lako nekoga proglasiti nesposobnim za rad; Objasnio...

Kujundžić o dr. Jusupu: Nije lako nekoga proglasiti nesposobnim za rad; Objasnio što će sada biti s obrovačkim pacijentima

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je slučaj doktora Gorana Jusupa iz Obrovca i objasnio kako će se zbrinuti tamošnji pacijenti.

”To je dolje jedan nesretni splet okolnosti gdje je taj liječnik očito u zadnje vrijeme razvijao bolest i nije funkcionirao”, rekao je ministar Milan Kujundžić komentirajući slučaj kontroverznog doktora Gorana Jusupa kojem se sa zadnjim danom travnja raskida ugovor s HZZO-om.

Dodao je da će pacijentima biti osigurana skrb tako što će biti preraspodijeljeni drugim liječnicima. ”Ministarstvo će naravno dati suglasnost Domu zdravlja za raspisivanje natječaja i zapošljavanje novog liječnika”, rekao je Kujundžić.

Na pitanje je li se sve moglo riješiti prije, Kujundžić je odgovorio: ”Pa gledajte, nije lako nekoga proglasiti nesposobnim za rad”.

Podsjetio je da su u Obrovcu bile inspekcije Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koje su kao jedini problem utvrdile to što nema medicinske sestre.

”On medicinski nije griješio i tu je funkcionirao, ali u socijalnom i formalnopravnom nije”, zaključio je.

Raspisan je natječaj za novog liječnika u Obrovcu, a Dom zdravlja zatražio je suglasnost ministra za zapošljavanje jednog liječnika i medicinske sestre. Od prekosutra će tamo biti upućen netko od postojećih liječnika iz Doma zdravlja koji će se, privremeno, brinuti za preostale pacijente doktora Jusupa, piše dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike