Premijerni WTA naslov za Petru Martić

Premijerni WTA naslov za Petru Martić! Hrvatska je tenisačica stigla do najvećeg uspjeha karijere nakon pobjede u finalu WTA turnira u Istanbulu protiv Čehinje Markete Vondroušove, 46. na WTA listi – 1.6, 6:4, 6:1.

Iako je Petra slavila u njihova prethodna tri susreta, Čehinja je u ovoj meč ušla u ulozi favoritkinje i to bez izgubljenog seta na turniru. I krenula je Vondroušova u meč u velikom stilu – povela je s 5:0, a prvi je set osvojila s glatkih 6.1 za 33 minute igre. No, nakon toga su se stvari na terenu počele mijenjati, naša je igračica uhvatila ritam i nakon breaka za vodstvo od 2:1 uspjela zadržati prednost za poravnanje u setovima spasivši do kraja te dionice šest break-lopti uključujući i 0:40 u 10. gemu. U odlučujućem je setu Vondraušova povela s 1:0, a Martić zatim nanizala šest gemova u nizu za veliku pobjedu. U svom trećem finalu (Kula Lumpur 2012., Bukurešt 2018.) napokon stiže do prvog WTA naslova.

Ovim je rezultatom Petra skočila na 36. mjesto WTA liste te se tako sasvim približima mogućem statusu nositeljice na drugom Grand Slam turniru sezone na zemlji pariškog Roland Garrosa. Našu igračicu u novom tjednu očekuje nastup na WTA turniru u Rabatu (Maroko) gdje je 5. nositeljica i u 1. kolu igra protiv Slovenke Polone Hercog, piše HTS.

Share This Article