Zaključen popis za manjinske izbore, 253.662 birača

Ad

Pripadnici nacionalnih manjina koji imaju biračko pravo, a prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan izbora, 5. svibnja 2019., dokazivati svoje pravo na glasovanje potvrdom za glasovanje.

Ministar uprave Lovro Kuščević donio je rješenje o zaključivanju popisa birača za izbore za članove vijeća i za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koji će se održati u nedjelju 5. svibnja 2019.

Ukupno 253.662 birača upisano je u popis birača za izbore za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, odnosno 14.665 birača upisano je u popis birača za izbore za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave po općinama, gradovima i županijama.

Pripadnici nacionalnih manjina koji imaju biračko pravo, a prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan izbora, 5. svibnja 2019., dokazivati svoje pravo na glasovanje potvrdom za glasovanje (npr. osobe koje nemaju važeće osobne iskaznice).

Facebook Komentari