Zagrepčanin oborio Guinnessov rekord, pregurao i puno više

Zagrepčanin Tomislav Lubenjak je Guinnessov rekord u guranju automobila teškog minimalno 730 kilograma oborio još jutros oko 8 sati, a 100 kilometara je izgurao oko 11:30. No ni tada nije stao, već mali automobil namjeravao gurati zagrebačkom Vukovarskom ulicom sve do 15 sati, puna 24 sata od starta. Oko 14:20 je ipak morao odustati zbog iscrpljenosti.

Tomislav Lubenjak, Zagrepčanin koji je u subotu u 15 sati krenuo u obaranje Guinnessova rekorda u guranju automobila, ipak je odustao oko 14:20 minuta zbog iscrpljenosti. No, rekord je skinuo još u jutarnjim satima kada je prošao 82,28 kilometara, a nešto kasnije izgurao je i 100 kilometara.

U konačnici se zaustavio nakon preguranih oko 106 kilometara u 23 sata i 20 minuta. Nakon zaustavljanja Tomislav se povukao u pripremljeni šator gdje su ga dočekali liječnici. Točnu kilometražu potvrdit će Guinnessova sutkinja.

Pala stotka

Tomislav je “stotku” skinuo kod križanja Vukovarske sa Strojarskom ulicom.

Dosadašnji rekord koji je iznosio 82,28 kilometara u 24 sata oborio je još jutros oko 8 sati, što su on i njegovi navijači nakratko proslavili nedaleko od križanja s Držićevom. Slavlje, međutim, nije dugo potrajalo jer je Tomislav bio odlučan do kraja istražiti granicu svoje izdržljivosti, piše dnevnik.hr.

Share This Article