Temperaturni šok: Prvo će se živa popeti i do 30 stupnjeva, a onda slijedi neugodno iznenađenje

Ad

Čekaju nas još više temperature, tako da će se osobito na istoku zemlje mjeriti i 30 stupnjeva. Ali u sunčanom i toplom vremenu uživajte jer sa zapada već kasnije poslijepodne dolaze grmljavinski pljuskovi.

Prosječna temperatura za kraj travnja je oko 20 stupnjeva za kopnene gradove pa je ova toplina sasvim sigurno iznadprosječna, ali ipak nije tako neuobičajena. No nakon topline stiže dosta velika promjena vremena.

U petak će se polje visokog tlaka koje nam donosi sunčano vrijeme povlačiti prema istoku, a prema nama se sve više približava nova ciklona.

Središnja Hrvatska

Ujutro će još u cijeloj zemlji biti sunčano i toplo, u kopnenim krajevima između 10 i 15 stupnjeva uz umjeren jugozapadni vjetar. Na Jadranu i dalje umjereno do jako jugo, a temperature će se već ujutro popeti i do 18.

Poslijepodne će se polako navlačiti oblaci sa zapada, a prema večeri mogući su i grmljavinski pljuskovi. Jače naoblačenje s kišom i pljuskovima stiže nam zapravo u noći na subotu. U petak još vrlo toplo, do čak 29 stupnjeva.

Slavonija

Istok zemlje i u petak će biti najtopliji, temperatura će se ondje podići za još stupanj-dva pa će biti između 27 i 30. U zapadnoj Slavoniji kasnije poslijepodne mogući su grmljavinski pljuskovi.

Istra

Naoblačenje sa zapada zahvatit će poslijepodne Istru i Gorski kotar, a prema večeri često će biti kiše i grmljavinskih pljuskova. Puhat će umjereno do jako jugo.

Dalmacija

Kiša i pljuskovi navečer će stići i do sjeverne Dalmacije, dok će južnije još ostati većinom sunčano. Puhat će i dalje umjereno do jako jugo.

Vikend

Sljedećih dana promijenit će se temperature te će se vratiti na prosječne za ovo doba godine, a od ponedjeljka će se još značajnije spustiti. Bit će promjenjivo uz dosta kiše i pljuskova.

Na Jadranu također promjenjiv vikend uz česte grmljavinske pljuskove i kišu, osobito u nedjelju na sjevernom dijelu, što će se do ponedjeljka proširiti na cijeli Jadran, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari