VIDEO Sučeljavanje lijevih na EU izborima: Vuletić: Nisam vidio nikakvo rješenje Starta; Maras: Mene se HDZ boji

Što obećavaju biračima, zašto su izbori za EU parlament pred nama važniji nego ikada, kako misle povećati izlaznost, tko koga kopira u kampanji… teme su o kojima u studiju TV Večernji list razgovaraju kandidati za EU parlament koji birače “crpe” iz istog bazena, onog s centra i ljevice – Gordan Maras iz SDP-a, Diana Topčić Rosenberg iz Amsterdamske koalicije, Dominik Vuletić iz Živog zida te Dalija Orešković s liste stranke Start.

“U dijagnozi problema slažemo se sa Živim zidom ali smo kod rješenja dijametralno suprotni. Svog glavnog neprijatelj su pozicionirali u Bruxellesu”, rekla je Dalija Orešković.

“Start smatra da Europa nije problem, želimo ujedinjenju Europu, Europu koja građanima daje sigurnost”, kazala je.

“Nisam vidio nikakvo rješenje Starta”, rekao je Vuletić iz Živog zida.

“Rješenja Živog zida su neprimjenjiva. Nije dovoljno vikati mi smo protiv banaka”, uključio se Maras koji se već pobunio je l’ nije došao na red. “Dobro se pita što on radi ovdje, ljevice desnica. Oni ne znaju za što se zalaže. Zalažem se za sigurnu Hrvatsku”, rekao je Maras dok mu je Vuletić upadao u riječ.

“Morate se naučiti prvo razgovarati da biste vodili debatu”, rekao je Maras Vuletiću.

“SDP ima najbolju listu”, rekao je Maras.

“Ostala sam živjeti u Hrvatskoj samo zato što smo dio EU”, kazala je Rosenberg koja se našalila raspravama stranaka uoči izbora.

“Ja želim pobjedu na EU izborima. Mene se HDZ boji. Na sučeljavanje su se uplašili dovesti kolegu Resslera. Želim pobjedu SDP-a i mislim da je moguće pobijediti najgoru Vladu ikada”, rekao je Maras. “Bilo nas je sram gledati ovakve debate. Tužno je što smo nekulturu uveli u politiku. Tamo nema gdje povjerenja u institucije nema ni demokracije”, kazala je Orešković, prenosi Večernji.

VIDEO EU izbori, žestoko sučeljavanje od lijevog centra na desno: Zaiskrilo između Bulja i Sokola, hoće li narod reći – dosta

Facebook Komentari