VIDEO Dubrovnik: Inspekcija zatvorila žičaru

Danas je zabranjen rad dubrovačkoj žičari zbog neplaćanja naknade od strane tvrtke Excelsa nekretnine, vlasnika žičare, sa svim zaostacima koje su određene Zakonom o koncesijama, piše Dubrovački dnevnik.

Nakon provedenog inspekcijskog nadzora nad tvrtkom Excelsa nekretnine, koja je vlasnik žičare, Carinska uprava je danas zapečatila žičaru. Kako su radnije najavljivali inspekcijski nadzor je proveden do utvrđivanja svih relevantnih činjenica što je danas rezultiralo zatvaranjem žičare.

Iz Grada Dubrovnika i ranije su stizale primjedbe kako tvrtka Excelsa Nekretnine ne poštuje pravila sukladno Zakonu o koncesijama te su, kao davatelj koncesije, obavijestili Carinu da provjeri zašto se ne poštuju pravila. Grad je predlagao zatvaranje žičare jer prema njihovom mišljenju ona stječe prihode na osnovu nezakonitih gospodarskih djelatnosti.

Gradonačelnik Franković je isticao kako bi “jedino ispravno i pravično bilo da se žičara zatvori dok koncesionar ne podmiri svoje obveze iz prošlosti i dok ne sklopi ugovor s Gradom Dubrovnikom”.

Hoće li dubrovačka žičara nastaviti s radom: Vlasnik do ponoći mora otplatiti milijunske dugove

Facebook Komentari