VIDEO Sinčić pitao Ćorića zašto su u Hrvatskoj skuplje režije nego u Švicarskoj; Odgovor je zanimljiv

Ad

Živozidaš Ivan Sinčić ministru zaštite okolišta Tomislavu Ćoriću spočitnuo je porast cijena struje i goriva, a pročitao mu je i usporedbu cijena režija sa zemljama s kojima se Hrvatska (ne) može uspoređivati.

“Pritisak u odnosu na druge zemlje je nemjerljiv. Hoće li doći do poskupljenja struje za kućanstva od 1.7.” pitao je Sinčić.

Ćorić je upozorio na manjkavu metodologiju Sinčićeve usporedbe rekavši da cijena režija ovisi o tome postoji li nekoj zemlji proizvodnja te da Hrvatska proizvodi oko 20 posto svojih potreba za naftom, 40 posto potreba za plinom…

“Što se tiče cijene struje odnosi se ponajprije na zajamčenu uslugu. Riječ je prije svega o pravnim osobama, njih je oko osam i pol posto od ukupnih potrošača koji nisu dogovorili svoju uslugu isporuke električne energije”, rekao je Ćorić. Što se tiče cijene benzina, ministar je rekao kako se cijena formira na tržištu.

Sinčić nije bio zadovoljan ministrovim odgovorom, rekao je da je govoreno o svemu samo ne o onome što je pitao. Zaključio je kako hrvatskom energetikom upravlja lobi koji joj kroji sudbinu.

Facebook Komentari