Dvije zaposlenice RBA ukrale oko 7 milijuna kuna – isključivo cash, kažu u toj banci

Dvije zaposlenice Raiffeisen banke u Metkoviću ukrale su vrijednost od sedam milijuna kuna, u novcu i zlatu, neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik.

Istraga se provodi, potvrdili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, no nisu potvrdili detalje.

Kriminalističko istraživanje je pokrenuto prije nekoliko dana i provodi se u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom.

Evo što su odgovorili na upit dnevnika.hr o tom događaju iz ureda glasnogovornika RBA:

“Potvrđujemo da je došlo do otuđenja većeg iznosa novca (isključvo casha) iz trezora poslovnice.

Provođenjem interne kontrole stanja u trezoru, otkrivene su nepravilnosti, te su odmah po saznanju, pokrenute interne procedure, ali i istražne radnje pravosudnih tijela RH protiv osumnjičenika.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela pronevjere, te zbog činjenice da smo podnijeli kaznenu prijavu, nismo u mogućnosti komentirati detalje istrage kao niti osobne podatke o osumnjičenicima za ovo kazneno djelo.

Također, ovim putem bismo zamolili predstavnike medija za razumijevanje, jer se radi o sredini u kojoj su stanovnici blisko povezani, te nikako ne bismo voljeli da ova priča u još većoj mjeri ima dodatan negativan utjecaj na obitelji i bliske osobe osumnjičenika”, stoji u odgovoru kojeg smo dobili iz RBA.

Više detalja o toj krađi bit će poznato nakon provedene istrage, koju policija provodi u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom.

Facebook Komentari