Milaković tvrdi da je šef SDSS-a u strahu: Pupovcu je bliži HDZ i HDZ-ovi premijeri više nego neka srpska opcija

Kandidat Demokratskog saveza Srba na europskim izborima Srđan Milaković bio je gost Newsrooma. Govorio je i o sukobu sa SDSS-om.

“Kuriozitet je za SDSS da izlaze sami na europske izbore na koje su do sada išli u koaliciji. I sada su pokušali naći koalicijskog partnera, ali nisu se uspjeli dogovoriti. Sužen im je koalicijski potencijal”, rekao je.

Petog svibnja imaju manjinske izbore i na njih su isto usmjereni. “Oni (SDSS) su u strahu od našeg boljeg pozicioniranja. Prema rezultatima manjinskih izbora se bira sastav Srpskog narodnog vijeća. Do sada je to Pupovac kontrolirao, a troši i sredstva SNV-a za izbornu kampamnju.

“Bez obzira na to mislim da su nova vremena pristuna kada je u pitanju srpska zajednica i da imamo prostora. Manjinski izbori ne bi smjeli biti stranački, ali se često se to na terenu pretvori u stranačke izbore”, istaknuo je Milaković.

“Pupovcu je bliži HDZ i HDZ-ovi premijeri više nego neka srpska opcija”, rekao je i dodao da Pupovac misli da je svevremen i da za njega ne postoji politički kraj. Prisjetio se dok je još bio u SDSS-u, a Pupovac bio nadomak Europskom parlamentu, da ih je dosta govorilo “samo neka ode”.

“Želimo europsku Hrvatsku i sva prava nacionalnih manjina. Zakonodavni okvir postoji, ali se u praksi ne provodi”, odgovorio je na pitanje o tome zašto kandidatura za EP i spomenuo problem isključivosti srpske nacionalne manjine u javnom prostoru, obrazovanju itd…

Share This Article