Kervatin o Resllerovom demokršćanstvu: Je li kršćanski pustiti ljude da ne primaju plaću sedam mjeseci, promatrati blokirane i njihovu patnju, gledati Sisačku rafineriju i ljude kako kopaju po kontejnerima….

“Nositelj HDZ-ove liste na izborima za Europski parlament Karlo Ressler izjavio je u utorak kako su znanje i stručnost, uz narodnjačke i demokršćanske vrijednosti, ono što HDZ-ovu listu razlikuje od ostalih lista na tim izborima”, prenosi komentar Blokiranog nositeljica liste Blokiranih na EU izborima.

U znanje i stručnost, ne treba ulaziti, jer djela će pokazati što tko znade. Ali, stavljati se među demokršćane, e to je opasno, nastavlja Kervatin.

Je li Istambulska kršćanska? Je li kršćanski pustiti ljude da ne primaju plaću sedam mjeseci? Je li kršćanski gledati Sisačku rafineriju i ljude kako kopaju po kontejnerima? Je li kršćanski promatrati blokirane i njihovu patnju? Je li kršćanski gledati kako djeca dolaze u pučku kuhinju i nose obrok za svoje braću i sestre? Niz primjera se može navesti po kojima nadobudni Ressler, ako govori o demokršćanskim vrijednostima, vrijeđa kršćane, prenosi Kervatin.

To nije lijepo od mladog kako kaže za se da ima „znanje i stručnost“. Nije lijepo upotrijebiti atribut „narodnjačke vrijednosti“, jer ne bi prošle godine odselilo 50 000 mladih iz Hrvatske da se poštuju narodnjačke vrijednosti.

Koliko je malih OPG-ova zatvoreno? Koliko sela ima vrtiće za djecu? Lijepo stoji u poslanici sv. Jakova 2,6: „A vi prezreste siromaha!
Ne tlače li vas upravo bogataši? Ne vuku li vas baš oni na sudove?“, a onda dalje dodaje u poglavlju 2,19: „Ti vjeruješ da je jedan Bog? Dobro činiš! I đavli vjeruju, i dršću.“ Kršćanstvo nema kompromisa, ili jesi ili nisi! “, citira Kervatin komentar Blokiranog.

Facebook Komentari