Horvat objasnio što se događalo na užem predsjedništvu oko Milijana Brkića

Ministar gospodarstva Darko Horvat komentirao je po izlasku sa sjednice Predsjedništva HDZ-a stanje u Uljaniku. Prema ministrovim riječima – ništa nije gotovo.

A pitanje o milijardu kuna jamstava koja bi mogla stići na naplatu iz državnog proračuna ministar je reagirao rekavši kako je riječ o neodgovornim i opasnim insinuacijama.

“Pregovori još traju, još ću putovati u Bruxelles”, kaže ministar, prenosi N1.

“Vi ste prejudicirali činjenicu da stižu jamstva na naplatu, ne znam otkud vam to”, kaže Horvat.

“U petak je na burzi objavljena informacija da je od uprave zatražen povrat avansnih uplata. Ako se one ne vrate, onda će možda doći do naplate jamstava”, kaže.

“Sindikati imaju i i pravo i mogućnost tražiti nešto od Vlade, Vlada je svoju odluku donijela. Na ovakav način financiranja brodogradnje više biti neće”, rekao je ministar naglasivši da uskoro u posjet dolaze ljudi iz najvećeg kineskog brodogradilišta.

Na pitanja o Milijanu Brkiću rekao je da na današnjoj sjednici nije bilo nikakvih drastičnih odluka, da se nije raspravljalo o pojedincima te da nema nikakvog razloga za hajku. Dodao je i kako u HDZ-u imaju povjerenja u institucije.

“Kolega Brkić nije bio napadnut niti se trebao braniti”, zaključio je Horvat naglašavajući kako je medijski prostor prepun medijskih insinuacija te da treba biti strpljiv. Brkićev izostanak s predstavljanja HDZ-ovih lista za europski parlament opravdao je obvezama koje je drugi čovjek stranke imao na drugom mjestu.

Očekivati da svi članovi Predsjedništva budu uvijek na istom mjestu je iluzorno, zaključio je Horvat.

Brkić nakon predsjedništva HDZ-a o spominjanju opcije da ode iz HDZ-a

Facebook Komentari