Bjelica: Da sam navijač Dinama sigurno bih sutra bio na stadionu

U utorak u 18 sati na Maksimiru Dinamo i Osijek igraju prvu polufinalnu utakmicu Hrvatskog nogometnog kupa. U drugom polufinalu u srijedu će igrati Inter i Rijeka.

Modri su u prošlom kolu proslavili naslov prvaka i sada im od ciljeva za ovu sezonu preostaje osvajanje kupa i dupla kruna. Uoči te utakmice trener Dinama Nenad Bjelica družio se s novinarima.

– Radujemo se polufinalu kupa, želimo pokazati da smo bolji od protivnika. Suparnik je renomiran i dobar, moj bivši klub, klub moje mladosti. Imamo na raspolaganju velik broj igrača, svi su vrlo motivirani i spremni, rekao je u uvodu.

Na pitanje da li su njegovi igrači umorni nakon dugačke sezone kaže:

– U zadnjim utakmicama pokazali smo da nema ni psihičkog ni fizičkog umora. To je bio i razlog rotacija koje smo radili cijelu godinu. Amer Gojak i Dani Olmo su najopterećeniji, a ni oni nisu odigrali preko dvije i pol tisuće minuta, iako su odigrali oko 35 utakmica. Ekipa je u odličnom stanju, imamo na raspolaganju 25 igrača, svi osim Gavranovića i Leovca mogu zaigrati.

O Osijeku je rekao:

– Zoran Zekić je u tri godine ostavio dobar pečat, pod njegovim vodstvom klub je ostvario najveće uspjehe. Nekad dođe do zasićenosti i zamora materijala, ali nitko mu ne može uzeti zasluge. lSada je drugi trener, nova energija, čujem da je dosta talentiran, to se i pokazalo u ove tri-četiri utakmice, vidjet ćemo kakav će biti Osijek, ali mi smo fokusirani na sebe i svoju igru. Sad ipak malo moram obratiti pažnju na njih, jer su promijenili sistem, drugačije napadaju i drugačije se brane. Osijek ima dosta mladih talentiranih igrača, neki su nam nepoznanica, jer tek u zadnje tri-četiri utakmcie nastupaju. Imaju Bobana u špici i Ejupija, to su igrači koji su poznati u našem nogometu, na sve njih treba obratiti pozornost. I Bočkaj je isto jako dobar igra, ima jako dobru lijevu nogu.

O dolasku navijača:

– Navijači sami trebaju vidjeti da li vrijedi doći pogledati Dinamo, koji je ove godine stvarno pokazao puno toga, ja da sam navijač Dinama sigurno bih sutra bio na stadionu, zaključio je Bjelica, prenosi HRT.

Facebook Komentari