VIDEO U crkvu ušao muškarac i počeo vikati ‘Allahu akbar’: Hrvatski vjernici ga svladali i predali ga antiterorističkoj jedinici

Ad

Muškarac srednjih godina afričkog podrijetla izazvao je u subotu navečer, u crkvi sv. Pavla u Münchenu, prekid hrvatskog Vazmenog bdjenja, nakon čega je nastala panika i pravi košmar, javlja Fenix magazin.

Prema izjavama očevidaca za Fenix, muškarac je neometano ušao u crkvu među hrvatske vjernike i ničim izazvan počeo vikati Takbir (Allahu Akbar). Nakon njegove galame i nerazumljive vike i uzvika, nastalo je najprije komešanje vjernika, a potom i bježanje, jer su neki mislili da se radi o terorističkom napadu.

Djeca su, kako javlja Fenix magazin, počela plakati, a neki su zalegli na pod crkve. U tim trenucima panike, hrana koja je donesena za posvećenje je razbacana i bio je to zastrašujući prizor.

Nekoliko Hrvata je uspjelo oboriti muškarca na zemlju i zaustaviti ga u njegovu hodu prema oltaru. Odmah je pozvana policija koja je stigla u velikom broju. Oni su preuzeli sumnjivca, svezali ga i odveli iz crkve.

Nakon tog incidenta obred Vazmenog bdjenja je nastavljen, ali bez najmenje 20-30 posto vjernika koji su u strahu napustili crkvu.

Njemačka policija nije davala informaciju o uhićeniku, osim da je priveden i da će biti procesuiran. Također nisu naveli ni je li bio naoružan.

Tu informaciju za Fenix nisu potvrdili ni Hrvati koji su ga zaustavili i zadržali do dolaska policije.

Nakon objave videa na Fenixovoj Facebook stranici o tom događaju, jedna od očevitkinja iz crkve Anđa Kasalo Zelić u komentarima je napisala: – Sve je dobro prošlo, ozlijeđenih nema. Jedino neki možda lakše nakon stampeda. Velika je panika bila ali hvala Bogu sve se dobro završilo.

Facebook Komentari