Niz provala u kuće i stanove u Zagrebu i okolici, teške krađe i razbojništva

Na području zagrebačke PU u posljednja 24 sata evidentirao je 29 kaznenih djela: tri razbojništva, razbojnička krađa, 12 teških krađa provaljivanjem, devet krađa i četiri ostala kaznena djela. Pronađena su dva ranije otuđena vozila.

U subotu između 16 i 23 sata u Samoboru u Gradnoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio nakit, kojom prilikom je oštetio 49-godišnjaka za nekoliko stotina tisuća kuna, između 14 i 23 sata u Dubravi, Miroševečki brijeg, nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio nakit, kojom prilikom je oštetio 65-godišnjaka za više tisuća kuna, između 10.30 i 12.35 sati na Trešnjevci, Nova cesta, nepoznati je počinitelj provalio u stan te otuđio novac i nakit, kojom prilikom je oštetio 27-godišnjaka za više tisuća kuna, između 9 i 18.15 sati na Črnomercu u Ulici Krvarić, nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio nakit, kojom prilikom je oštetio 46-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Također u subotu, oko 22.20 sati u Novom Zagrebu, u Ulici Kolarove breze, nepoznati je počinitelj ušao u kuću te otuđio nakit, a u kući ga je zatekao 54-godišnji vlasnik. Tom prilikom ga je nepoznati počinitelj, pri bijegu iz kuće odgurnuo, te zadržao prethodno otuđeni nakit. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Sinoć oko 00.50 sati u Maksimiru, Maksimirska cesta, nepoznati je maskirani počinitelj došao u restoran brze prehrane gdje je prijeteći vatrenim oružjem i tupim predmetom počinio razbojništvo nad 6 zaposlenika (32, 39, 20,20,20 i 22) kojom prilikom je otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna.

U subotu oko 17.55 sati u Velikoj Gorici u Ulici Dr. Jurja Dobrile nepoznati je maskirani počinitelj ušao u trgovinu gdje je prijeteći vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad dvije zaposlenice (22,48) te otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna, oko 16.10 sati u Novom Zagrebu u Albinijevoj ulici, nepoznati je počinitelj ušao u trgovinu gdje je prijeteći vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad dvije zaposlenice (24,35) te otuđio nekoliko tisuća kuna.

Facebook Komentari