VIDEO Karlovačka policija uhvatila hrvatskog i srbijanskog državljanina kako u kamiončiću prevoze 170,6 kilograma marihuane

Karlovačka policija u četvrtak je u Karlovcu zaplijenila 170,6 kilograma marihuane te je uhitila jednog hrvatskog i jednog srbijanskog državljana koji su drogu vozili u kamionu, javlja karlovačka policija.

U srijedu je kod naplatne postaje Karlovac na autocesti A1 zaustavljen kamion zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnji državljanin Hrvatske, a kao suvozač u vozilu se nalazio i 47-godišnji državljanin Srbije.

Vizualnim pregledom vozila u otvorenom tovarnom prostoru uočeno je više vreća punih marihuane.

Pretragom vozila u više vreća i paketa građevinskog stiropora pronađeno je 170,6 kilograma marihuane, kao i 0,7 grama kokaina, dva pištolja Glock s 53 komada pripadajućeg streljiva i dva mobitela.

U cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja, kriminalističko istraživanje se nastavlja.

“Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘neovlaštena proizvodnja i promet drogama’ 44-godišnjak i 47-godišnjak pritvoreni su te će uz kaznenu prijavu biti dovedeni pred nadležno državno odvjetništvo.

Ujedno, u odnosu na pronađeno i oduzeto vatreno oružje protiv 44-godišnjaka će Općinskom sudu u Karlovcu biti proslijeđen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana”, priopćeno iz PU karlovačke.

Ovih 170,6 kilograma marihuane najveća je pojedinačna zapljena te vrste droge na karlovačkom području u ovoj godini. Posljednju zapljenu, od ukupno 307,09 kilograma te droge, karlovačka policija imala je prošle godine na autocesti A1.

Rezultate kriminalističkog istraživanja na konferenciji za medije prezentirali su načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić i voditelj Službe kriminalističke policije Romano Benković.

Facebook Komentari