Otto, koji je napao najmanje petero ljudi, pomilovan je i čeka vlasnika

Pas Otto stekao je negativnu popularnost nakon neizazvanih napada na pet osoba, no zbog pritiska javnosti ipak nije uspavan te sad radosno u Azilu Dumovec čeka svoje vlasnike. Jer, izašao je iz karantene.

“Godi mu naša pažnja, pa je kod nas u Dumovcu dobio prtostranu nastambu u kojoj trenutačno uživa na suncu. Hvala svima koji nam se javljate sa željom da ga posjetite ili nam nudite neki oblik pomoći oko njega, ali trenutačno su mu potrebne samo vaše dobre želje. Uskoro ga čekaju resocijalizacija i školovanje, pa mu sada odgovara mir. Prvi je to korak da sve prođe što uspješnije”, priopći su iz Azila Dumovec.

Dakle, cijela priča oko trogodišnjeg Otta trebala bi imati sretan kraj. Za njega je biti zadužen cijeli tim stručnjaka.

“Krenut ćemo dalje s utvrđivanjem Ottovog stanja i da utvrdimo trigere koje ga navode na loše ponašanje. Nakon toga krećemo u resocijalizaciju. Znači mijenjanje tog naučenog lošeg ponašanja”, kazala je Marija Ferenček, timariteljica u Skloništu za nezbrinute životinje.

Također, od petero ljudi koje je Otto ugrizao, neki su najavili tužbe protiv vlasnika. Otto je dobio pomilovanje i novu šansu. Ali uz sve mjere, ne bi smio doći u priliku ponoviti svoja nedjela, prenosi RTL.

Facebook Komentari