Kolona 13 km na zagrebačkoj obilaznici

Kako se približava kraj radnog dana tako se i povećava promet na važnijim cestovnim pravcima i graničnim prijelazima u Hrvatskoj.
Uskrsni vikend na naše prometnice donosi mnogobrojne vozače iz domovine i zapadnoeuropskih država. Sve je gušći promet na graničnim prijelazima, mnogim gradskim prometnicama, ali i glavnim cestovnim pravcima i to na A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora te autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka.

Zbog prometne nesreće koja se dogodila na zagrebačkoj obilaznici (A3) u smjeru Lipovca došlo je do stvaranja velike kolone koja je trenutno duga oko 13 kilometara.
Slično i na Ličkoj magistrali (DC1), Jadranskoj magistrali (DC8) kao i na prilazima turističkih središta duž obale, a posebice u Istri i Dalmaciji,javlja HAK.
Na A1 Dubrovnik Zagreb u smjeru Zagreba i Dubrovnika između naplatne postaje Lučko i izlaza 1 Lučko zbog povećane gustoće prometa vozi se otežano.
Povećana gustoća prometa na autocesti A1, između čvora Lučko te čvora Karlovac je u oba smjera. .
Kolona teretnih vozila na autocesti A3 ispred graničnog prijelaza Bajakovo proteže se na oko 6 km. Osobni automobili na graničnim prijelazima za ulaz i izlaz iz zemlje čekaju od 15 do 40 minuta ovisno o graničnom prijelazu.
U pomorskom prometu nema poteškoća.

Evo kako izbjeći gužvu na Bregani i Maclju, imate tri alternativna granična prijelaza

Facebook Komentari