Kaos u Konjščini: Prosvjednici bacali kamenje na zgradu općine, intervenirala i hitna

Situacija u Konjščini eskalirala je sinoć. Sastanak na temu spalionice je završio, a čim su sudionici počeli izlaziti iz zgrade, nastali su neredi. Kako javlja zagorje.com, prosvjednici su počeli bacati kamenje i predmete na balkon općinske zgrade kada se pojavio načelnik, a gađali su i snimatelja zagorje.com-a koji je fotografirao sam događaj.

Intervenirala je i hitna jer je jedna muška osoba ozlijeđena u tučnjavi. Oko zgrade općine je policija nastojala smiriti sukob. Ines Frčko iz eko stožera kratko je rekla medijima da dogovor nije postignut i da se borba nastavlja.

– Nakon 4 i pol sata nismo zaključili ništa. Pokazana nam je prezentacija na koji način bi spalionica trebala funkcionirati. Mi smo tražili pet beneficija koje će naša općina dobiti ako izgradimo spalionicu – istaknula je Frčko. Dodala je kako će organizirati još jednu tribinu na koju će pozvati stručnjake koji će govoriti o negativnim stranama izgradnje takvog postrojenja. Frčko je rekla da nije iskuljučeno da se ide i na referendum ako se iz prostornog plana ne izbaci izgradnja spalionice.

Načelnik Mirko Krznar također se obratio medijima. Rekao je kako je na sastanak doveden predstavnik tvrtke koja izrađuje projektnu dokumentaciju te da daju neke dodatne informacije.

– Vrlo se teško komuniciralo i vrlo je teško bilo voditi sastanak. Krizni stožer bio je netolrantan, a to se vidi i po ovome što se događa ispred zgrade – rekao je Krznar dodajući da Općina nije napravila ništa što nije u skladu sa zakonom. Zadnju riječ o ovom projektu dat će, kaže, oni koji o tome mogu odlučiti. Nakon studije utjecaja na okoliš, dodaje, ići će se na ispitivanje javnog mijenja. – Narod uvijek odlučuje, a tako će biti i u ovom slučaju – istaknuo je Krznar. Rekao je da se ne boji za svoj život zbog sukoba koji su nastali ispred zgrade, no istaknuo je da kontra strana ne preza ni pred čime.

Facebook Komentari