Čudno pravosuđe: Divljak koji je krvnički premlatio taksista već pušten na slobodu, nije zatražen istražni zatvor

Napadač na taksista u Zagrebu pušten je na slobodu nakon divljačkog napada na 51-godišnjaka kojeg je pritom teško ozlijedio, potvrdilo je zagrebačko Općinsko odvjetništvo.

Naime, nije se ni zatražilo određivanje istražnog zatvora od strane Odvjetništva pa su razlozi da se 23-godišnjaka zadrži izostali.

“Zakonskih osnova za predlaganje i određivanje istražnog zatvora nije bilo”, odgovoreno je Jutarnjem listu iz Općinskoga državnoga odvjetništva.

Cijeli događaj zbio se u nedjelju 15. travnja u ranim jutarnjim satima, kad je mladić prvo je zajedno sa suputnicima ušao u verbalni sukob s taksistom, a zatim i fizički. Vozač je zaustavio vozilo i izašao van s namjerom da spriječi daljnji napad na sebe. Zbog teških tjelesnih ozljeda zaprimljen je u KB Sestara Milosrdnica

“Ozljede su, možemo kazati, ozbiljne zato što je došlo do frakture orbite odnosno došlo je do frakture maksilarnog sinusa i u konzultaciji zajedno s kolegama s otorine on će biti prepraćen i planira se operativni zahvat”, kazao je Zoran Vatavuk, predstojnik klinike za očne bolesti.

Za sada je nepoznato gdje su u trenutku snimanja videa bili ostali putnici koji su se s nasilnikom ukrcali u taksi vozilo. No, iz ovog je videa jasno da su postojali i oni koji su ovaj napad gledali, ali da im nije palo na pamet išta poduzeti, prenosi RTL.

Facebook Komentari