Trodnevna žalost u Portugalu, broj poginulih turista popeo se na 29

Njemački turisti poginuli su na otoku Madeiri kada je njihov autobus, u kojem je bilo oko 50 ljudi, sletio s ceste na zavoju i pao desetak metara nizbrdo nedugo nakon što je krenuo iz njihova hotela u selu Canico, između Funchala i Santa Cruza. Išli su u restoran.

Po posljednjim podacima, poginulo je 29 ljudi – 17 muškaraca i 12 žena u dobi od 40 do 60 godina.

Njemački ministar vanjskih poslova rekao je u četvrtak da će posjetiti Madeiru zbog te nesreće.

– Danas putujem na Madeiru s ekipom liječnika, psihologa i konzularnih dužnosnika ministarstva vanjskih poslova kako bih razgovarao s dotičnim osobama i zahvalio našim portugalskim prijateljima na pomoći, priopćio je Heiko Maas.

Puno je ozlijeđenih pa se strahuje da bi broj poginulih mogao rasti.

Nesreća se dogodila u srijedu u 18:30 kada je iz do sada nepoznatih okolnosti vozač autobusa je u zavoju izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s ceste i udario u jednu kuću. Vozač i vodič grupe su ozlijeđeni, ali su preživjeli. Nekoliko turista je hospitalizirano u gradu Funchalu.

Otok Madeira nalazi se blizu obala Maroka, ali pripada Portugalu.

Trodnevna žalost

Portugalska vlada proglasila je u četvrtak trodnevnu žalost u čast žrtvama autobusne nesreće na otoku Madeiri u kojoj je dan prije poginulo 29 njemačkih turista.

Time želimo “izraziti bol i solidarnost svog stanovništva zemlje sa žrtvama, i njihovim obiteljima, tragične nesreće turističkog autobusa u autonomnoj regiji Madeiri”, priopćila je portugalska socijalistička vlada nakon sastanka u Lisabonu, piše HRT.

Portugal: Poginulo najmanje 28 ljudi, uglavnom njemački turisti

Facebook Komentari