Kerum se zainatio, traži Oparinu ostavku: Zavadio je Split, radi golemu štetu gradu i HDZ-u

Ad

Predsjednik HGS- a Željko Kerum u razgovoru za Newsroom kazao je kako neće doći za najavljenu sjednicu Gradskog vijeća grada Splita ukoliko se stvari ne promjene, te je pozvao splitskog gradonačelnika da podnese ostavku.

“Mi imamo dobre ideje i projekte. Ali ovdje se radi o gradonačelniku koji ne poštuje koalicijski dogovor, niti Gradsko vijeće niti svoju stranku – HDZ-e. Ovdje se radi o samostalnom nastupanju gradonačelniku”, izjavio je Željko Kerum.

“Ima godinu i pol dana da je gradonačelnik sam istupio i rekao da nije u stanju voditi grad jer da je teško bolestan. Onda je propisao ovlasti na svoje zamjenike, tada je krenulo da će zamjenici voditi grad. Međutim, bez ikakvog obrazloženja, on je ponovno nastavio voditi grad i njih je stavio sa strane”, kazao je za Newsroom predsjednik HGS- a.

Željko Kerum naveo je kako je Andro Krstulović Opara “sa svojim bizarnim odlukama doveo je grad u situaciju da praktički ništa ne radi”, te ustvrdio kako je napravljena velika šteta u gradu nabrojivši kao primjere Žnjan, Marjan, sudske tužbe.

“Zaključak je da je zavadio Split. Napravio je jasnu podjelu, jasno je da su građani Splita tu krinku spoznali. Siguran sam da to zna vrh HDZ-a i na njima je da donesu odluku što će sa njime. Moj uvjet je da gradonačelnik prepusti vladanje svojih zamjenicima, a mi ostanemo u koaliciji i završimo mandat do kraja. Jasno je da je jedino bio u pravu da je nesposoban voditi grad jer je bolestan. Nažalost, takva je situacija i on je to trebao poštivati, a ne u takvoj situaciji voditi grad. Sada je zaključak da on mora jednostavno dati ostavku i prepustiti vođenje grada zamjenicima jer on je sa svojim teatralnim nastupima pokazao tko je i što je. Nisu se ni mediji usuđivali protiv njega kritički, i mediji su shvatili da je riječ o teatrologu i da ide sa stilom ‘Ne, Split je glavni, ja sam glavni’.”

“Iz poteza u potez, radi štetu gradu tako da ima puno tih stvari koje je on napravio, mimo okvira i slova zakona. Zna se što je njegova ovlast, što je ovlast Gradskog vijeća. Činjenica je da on radi golemu štetu HDZ-u i da će doći do situacije da će HDZ-e pretrpjeti takve štete. No, to je manje bitno. Split je već pretrpio velike štete jer je on sebe umislio da je on faraon. Znači, on nije htio pričati sa suprotnim strankama oko sporova u gradu Splitu jer njemu to ne znači ništa. Što znači ako HDZ-e se ne riješi ovako lošeg gradonačelnika koji radi štetu gradu Splitu, mi ne možemo biti više u koaliciji i ide se na izbore za gradsko vijeće. Ti izbori po zakonu i propisu će biti u neko vrijeme. Kako je Split podijeljen, mislim da će situacija u Gradskom vijeću biti manje-više u postotke slična i s tim da sigurno neće biti sigurno isti vijećnici jer većina tih stranaka neće ponovo staviti iste kandidate. Ja i moja stranka hoćemo, jer ja svojim ljudima vjerujemo, a oni su pokazali da me slušaju.”

Na pitanje hoće li ako se stvari ne promjene, zastupnici njegove stranke doći na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća, zakazanu za 2. svibnja, Kerum je odgovorio – da neće.

Kriza, a možda i raspad vlasti u Splitu, Kerum povukao vijećnike, od HDZ-a traži micanje Opare: Odrekli ste se i boljih!

Facebook Komentari