Bivša ministrica Mrak Taritaš zaprepaštena uhićenjem kolege zbog mita: Riječ je o čovjeku koji je radio na svim bitnim izmjenama zakona svih ovih godina

Bivša ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja, Anka Mrak Taritaš, komentirala je jučerašnja uhićenja u tom ministarstvu.

Mrak Taritaš rekla je da je s uhićenim djelatnikom ministarstva dugo godina surađivala te da joj je vijest o uhićenju veliko iznenađenje.

“Znam ga godinama kao kolegu, ali očito ne znate uvijek sve do kraja. Zaprepaštena sam jer je riječ o čovjeku koji je radio na svim bitnim izmjenama zakona svih ovih godina. Vidjela sam ga prošli tjedan u Saboru jer je on bio autor svih zakonskih rješenja, pa i ovih zadnjih Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju. Bio je jedan od najviše pozicioniranih pravnika u Ministarstvu. Još od 1994. radi u Ministarstvu, a prije toga je u Gradu Zagrebu radio imovinsko-pravne poslove”, rekla je Mrak Taritaš za Jutarnji list.

Sad su svi u čudu: Sve sami uglednici koje je USKOK snimio i pokupio; Šef u ministarstvu, pomoćnik direktora u Janafu, jedan od bivši čelnika Hypo banke….

PNUSKOK uskočio u Ministarstvo graditeljstva, zbog mita uhićeno više osoba od kojih su neki službenici; Štromar: Surađujemo!

Facebook Komentari