Bandić o svom stilu: Ja biram suradnike, unaprjeđujem one koje su zaslužili; Znate koliko bi vi radili kod mene – dva sata..

MIlanu Bandiću nisu se svidjela pitanja novinara N1 televizije Ivana Skorina o snimkama sa suđenja u aferi Agram gdje intervenira oko zapošljavanja djevojke za koju je rekao da je iz njegove obitelji.

Na suđenju su objavljene snimke Milana Bandića kako viče na bivšeg pročelnika stručne službe Vidoja Buluma te kao ga pita “osjeća li Hrvatsku” i govori o djevojci koja je “iz njegove familije”.

Na pitanje novinara N1 Ivana Skorina osjeća li Bandić Hrvatsku, gradonačelnik je krenuo s napadima.

“Prvo nije iz moje familije, to možete provjeriti. Mogu i ja nešto krivo reći. Za razliku od drugih u Hrvatskoj, ja ono što mislim to i govorim. Zapošljavam isključivo sposobne, a ne podobne. Nijedna od osoba nije član moje obitelji niti moje bivše i sadašnje stranke. Vodim se poštivanjem procedure i sposobnosti. Ne smijem komentirati postupke koje se vode. O akterima, vremenu i okruženju prije četiri godine se nadam da ću uskoro nešto moći reći. Pravda je spora ali dostižna, stojim kod svake riječi koje sam izrekao, jedino isprika za sočniji jezik. To je moj stil, zato imam šest mandata. Poštujući zakon mogu unaprijediti nekoga tko je to zaslužio, po principu sposobnosti, a ne podobnosti.

Nije mu se svidjelo ni pitanje koliko je gradskih ureda izmišljeno da bi se zapošljavali ljudi.

“Nijedan ured nije izmišljen, uredi se prilagođavaju potrebama posla. Ja nisam ništa izmišljao, nisam iluzionist i nisam ništa izmislio. Vaša sugestivna pitanja me neće fascinirati. Pozivam vas da pustite sve što sam govorio. Uzmite iz USKOK-a sve pa se zabavite s tim. Uskoro ću nešto moći reći… To što mislite da bi gradonačelnik Zagreba trebao biti žmigavac, to je vaš problem. Ja nisam ničiji žmigavac.

Bandić je ponovio da stoji kod svake riječi na snimkama, da nije radio ništa nezakonito te da je jedino pogriješio rekavši da je djevojka njegov rod.

Skorin ga je pitao je li mu neugodno zbog rječnika kojim se koristio.

“Zašto bi mi bilo neugodno? To je moj stil, nisam savršen kao vi. Vi s N1 ste savršeni. Znate koliko bi vi radili kod mene, dva sata. Ako vam se taj stil ne bi sviđao…. Ja biram suradnike, unaprjeđujem one koje su zaslužili, kad zakon nije regulirao pitanje napredovanja”, poručio je.

AUDIO Bandić žestoko komunicirao s vjernim suradnikom Bulumom, evo što on kaže na dreku i viku šefa

Niti vidim, niti čujem: Prvi ljudi Vlade i Sabora prečuli kako njihov koalicijski partner brine za rođake

Share This Article