PNUSKOK uskočio u Ministarstvo graditeljstva, zbog mita uhićeno više osoba od kojih su neki službenici; Štromar: Surađujemo!

Ad

PNUSKOK je, po nalogu USKOK-a, tijekom dana pretražio urede u zgradi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, kao i neke stanove u Zagrebu i Splitu. Uhićeno je više osoba.

Policajci su tijekom poslijepodneva pretražili više prostorija i stanova na području Hrvatske u sklopu zajedničke akcije PNUSKOK-a i USKOK-a. Navodno su pretraženi stanovi u Zagrebu i Splitu.

Tijekom poslijepodneva pretraženi su i uredi u zgradi Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Prema neslužbenim informacijama dosad je uhićeno više osoba od kojih su neki službenici Ministarstva, a sumnjiči ih se za primanje, odnosno davanje mita.

Jutarnji piše da je zbog primanja mita u prostorijama Ministarstva uhićen Josip Bienenfeld, načelnik Samostalnog sektora za pravne poslove u Ministarstvu. Navodno ga se tereti za primanje mita od nekoliko privatnih osoba s područja Dalmacije.

– Nemamo previše saznanja zato što se istraga provodi. Ne znamo niti za što se tereti našeg službenika, nego samo da su bili predstavnici organa istrage kod nas. Tražili su pristup njegovim prostorijama i ništa više od toga stvarno ne znamo. Ne mogu vam reći koju dokumentaciju su tražili. Bio je jedan od naših kolega kao svjedok u slučaju pregleda prostorije i ništa osim toga ne znamo. Niti što su tražili, niti zbog čega su došli, u kojem statusu je on, ništa ne znamo, rekao je za RTL Željko Uhlir, državni tajnik u Ministarstvu.

– Surađujemo s USKOK-om, rade se istražne radnje i to je sve što mogu reći – rekao je ministar Predrag Štromar za Večernji.

Facebook Komentari