Francuski milijarderi donirat će najmanje 300 milijuna eura za obnovu katedrale Notre Dame

Obitelj francuskog milijardera Francoisa Pinaulta, osnivača grupe Kering, koja je, između ostaloga, vlasnica luksuznih marki Saint Laurent, Alexander McQueen i Gucci, obećala je dati stotinu milijuna eura za obnovu katedrale Notre Dame.

Pinaultov sin, Francois-Henri Pinault, rekao je da je veliki požar na katedrali Notre Dame tragedija koja je pogodila čitavu Francusku.

“Ova tragedija pogađa sve Francuze, ali i više od toga, pogađa sve one koji su posvećeni duhovnim vrijednostima”, rekao je u izjavi za agenciju AFP. “Suočeni s takvom tragedijom, svi želimo što prije ponovno oživjeti ovaj dragulj našega nasljeđa”, rekao je Pinault, prenosi BFMTV.

“Moj otac i ja odlučili smo iz fondova Artemis grupe dati 100 milijuna eura kako bismo sudjelovali u naporima potrebnima za potpunu obnovu Notre Damea”, rekao je.

Bernard Arnault, šef grupe LVMH, najavljuje “donaciju od 200 milijuna eura” za Notre Dame, piše Le Parisien.

Podsjetimo, stravičan požar zahvatio je jučer parišku katedralu Notre-Dame i srušio zvonik najposjećenijeg povijesnog spomenika Europe. Vatrogasci su se satima borili s požarom koji je progutao glavni toranj i krov katedrale te su ga tek oko 2 sata ujutro uspjeli staviti pod kontrolu.

VIDEO Požar katedrale Notre Dame nakon cjelonoćne borbe pod kontrolom, jedan vatrogasac teško ozlijeđen

Facebook Komentari