Maras oglasio natječaj u kojem možete osvojiti blender, pitanje je li nagradnu igru organizirao po zakonu

Gordan Maras, kandidat SDP-a na izborima za Europarlament, dijeli blender na Facebooku.

Maras je organizirao natječaj u kojem će stručni žiri, kako je opisano u pravilima, odabrati najkreativniji komentar i autoru komentara dodijeliti blender za miksanje voća i povrća. Marasov stručni žiri čine on, Saša Đujić i Ivan Račan.

[OSVOJITE BLENDER – KREATIVNI NATJEČAJ]

“Nisam lud da gledam Sabor!”

I ne krivim vas. Mi tamo s govornice bistrimo politiku, a ljude rijetko netko nešto pita, ljude koji imaju i ideja i pameti i konstruktivnih kritika.

Pozivam vas da pročitate moj program i u komentaru ove objave ostavite svoje mišljenje – što biste promijenili, što biste dodali, ili jednostavno dopišite svoju “točku”. Budite kreativni, budite iskreni, budite dio programa za koji se mogu i za koji ću se aktivno boriti u EU parlamentu”, napisao je Maras u objavi na Facebooku.

No Marasova ideja o dijeljenju blendera kod mnogih je izazvala podsmijeh.

“Jadna je ovakva hrvatska i europska socijaldemokracija. Ovo nije nikakav izborni program, već skup nekakvih želja koje kad bi stavili u taj blender dobili biste politiku živog zida i njima sličnih. Možda da ste probali na njihovoj listi”, stoji, među ostalim, u komentarima.

‘Jesi li prijavio igru Ministarstvu financija?’

“Gordane jesi prijavio igru Ministarstvu financija, predao svu dokumentaciju, upravne pristojbe (u državnim biljezima) i uplatio 5% vrijednosti blendera Crvenom Križu??? Ili si spreman platiti kaznu??

Naime nagradne su igre birokratski komplicirane i neisplative malim tvrtkama jer je za njihovu organizaciju potrebno:

– Tražiti dopuštenje koje donosi ministar financija, čime se potvrđuje ispunjavanje zakonom propisanih uvjeta za priređivanje nagradne igre. Zahtjev je potrebno predati 15 dana prije dana određenog za početak nagradne igre.

– Uplatiti 5% ukupnog nagradnog fonda kao naknadu za priređivanje nagradne igre. Naknada se uplaćuje u korist Hrvatskog Crvenog križa. Prema članku 4. stavak 2. uz zahtjev je potrebno predati i sljedeću dokumentaciju: konačni prijedlog pravila nagradne igre, dokaz o uplati naknade za priređivanje nagradne igre u korist Hrvatskog Crvenog križa, drugu dokumentaciju u vezi s priređivanjem nagradne igre prema zahtjevu Ministarstva financija, propisani iznos upravnih pristojbi (u državnim biljezima).

Jesi li možda barem sad naučio na koje ste načine ti i tvoja ekipica maltretirali poduzetnike i građane ove zemlje?? Ajde, ako si barem ovo shvatio, ja ću otkupiti blender po tržišnoj cijeni a status izbriši pa ćemo se praviti da nikad nisi ni stavio, da te poštedimo prekršaja (y)

Ako pokažeš da si naučio što je uhljepski teror, i da ti je iskreno žao, čak ću ti dati i preferencijalni glas i pozvati druge da naprave isto, jer ministar koji shvaća kakvu je štetu radio ljudima je rjeđi od albino pande….”, napisao mu je jedan od komentatora ispod posta.

Maras se ‘trudi nikada ne kršiti zakon’
“Trudim se nikada ne kršiti zakon. Tako je i u sabornici sa laptopom, tako je i u ovom slučaju. Mada zamislite kakva bi to tek bila vijest da me HDZ progoni zbog ovoga, odnosno toga što želim da mi ljudi napišu što bi htjeli da bude drugačije u ovoj zemlji. HDZ-ov predsjednik guli u zatvoru za milijune, a oni mene proganjaju jer želim dati blender koji sam btw platio svojim novcem”, napisao je Maras u jednom od komentara na koji je odmah dobio odgovor:

“Gordane tvoj pokušaj izvlačenja od blender debakla je, ako išta, čak i još epskiji od izvornog debakla, i još bolje pokazuje moju poantu o maltretiranju besmislom, koje je provodila svaka Hrvatska vlada, a ona koje si ti bio član, posebno često. Prvo si samouvjereno krenuo sa “nikada ne kršim zakon” – u što su uvjerene i hrpe poduzetnika kojima su kasnije metodom “nađi mu nešto” ipak našli da krše zakon, ne zato jer su htjeli, već zato jer u 90438 ispreplićućih propisa, svakome mogu naći prekršaj.

Kasnije si post editirao ni manje ni više nego šest puta, svaki put dodajući nešto novo.

Na kraju je “nikada ne kršim zakon” postalo “trudim se nikada ne kršiti zakon” 😀 😀 😀 kakav urnebes!

UPRAVO TO JE POANTA! Poduzetnici i građani se “trude ne kršiti zakon” ali kad su zakoni pisani da nekog kazne i nešto spriječe, onda ispadne da ga, ovisno o tumačenju, ipak krše, iako se “trude” ne kršiti ga”, prenosi N1.

Facebook Komentari