Veliki požar poznate tržnice “Arizona” u BiH, materijalna šteta je milijunska

Veliku tržnicu u općini Gradačac u BiH, koja je poznatija pod nazivom “Arizona”, zahvatio je veliki požar. Vatrogasne ekipe uspjele su lokalizirati požar.

Tri sata iza ponoći u nedjelju, tržnicu “Arizona” u općini Gradačac u Bosni i Hercegovini zahvatio je veliki požar koji se ubrzo proširio i na obližnje objekte.

Izgorjelo je već više objekata, a materijalna šteta trenutno se procjenjuje na više desetaka milijuna konvertibilnih maraka, piše Dnevni avaz. Veliki broj objekata je izgorio, naročito onih koji se nalaze na sredini tržnice. U potpunosti nisu izgorjeli samo štandovi koji se nalaze na kraju tržnice i oni betonski.

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona je potvrđeno kako se vatrogasne ekipe još uvijek bore s vatrom te da požar još uvijek nije u potpunosti ugašen, piše Klix.ba. Vatrogasci su na terenu i nakon nekoliko sati borbe s vatrom lokalizirali su požar.

Vatrogasne ekipe i dalje su na terenu te se radi na potpunom uklanjanju svake mogućnosti ponovne pojave požara. Još se ne zna je li požar nesretan slučaj ili se radi o namjernom paležu.

Očevid će obaviti dežurni tužitelj Tužilaštva Tuzlanskog kantona i službenici MUP-a Tuzlanskog kantona.

Tu je tržnicu zahvatio veliki požar i 2016. godine, kada je izgorjelo blizu 500 štandova. Nekoliko stotina radnika mogli bi izgubiti posao, jer bez tržnice i štandova na kojima prodaju robu nemaju radna mjesta.

Facebook Komentari