24.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Poruka ministra Kuščevića Milijanu Brkiću: Mi u HDZ-u ne volimo da se...

Poruka ministra Kuščevića Milijanu Brkiću: Mi u HDZ-u ne volimo da se ni za jednoga člana Hrvatske demokratske zajednice vežu istrage, afere ili možebitna kaznena djela

Na nedjeljnoj komemoraciji u Jasenovcu odana je počast žrtvama, ali se pričalo i o političkim aktualnostima. Ministar Kuščević i premijer Plenković komentirali su nove optužbe protiv Milijana Brkića – o tome kako je špijunirao svoju bivšu suprugu.

“Nisam pratio u kojoj je fazi ta istraga i koji je status godspodina Brkića, no ne treba raditi pritisak na istražna tijela već ih pustiti da oni naprave svoj posao. Mi u HDZ-u ne volimo da se ni za jednoga člana Hrvatske demokratske zajednice vežu istrage, afere ili možebitna kaznena djela”, rekao je ministar Lovro Kuščević na komemoraciji u Jasenovcu nakon što su ga novinari upitali o trenutno gorućem dnevno-političkom pitanju – optužbi da je Milijan Brkić špijunirao vlastitu bivšu ženu.

Premijer Andrej Plenković također je rekao kako nije pretjerano upućen u novu aferu Milijana Brkića.

“Prčitao sam sinoć u medijima i vidio sam priopćenje MUP-a, no ne bih komentirao ništa jer nemam provjerene informacije”, kratko je rekao Plenković naglasivši i kako ne misli da se ova afera može imati negativan utjecaj na kampanju HDZ-a.

“Ne znam kakve to veze ima ni s kandidadtima ni s europskim izborima. Ni uz najbolju volju ne pronalazim poveznicu”, rekao je Plenković.

Zaključio je kako on pušta institucijama i ljudima da rade svoj posao, te da on ne može govoriti o slučaju Milijana Brkića jer ne zna što se sve nalazi u tom predmetu.

Podsjetimo, u novom kraku afere SMS došlo se do indicija da je Milijan Brkić presretao računalnu poštu svoje bivše supruge.

“Cirkus koji je počeo prije 10 mjeseci, ide dalje, a kao što sam već rekao, u njemu i dalje ne želim sudjelovati. Za sada ću samo nadodati da je sramotno u što su pojedinci pretvorili državne institucije”, rekao je Brkić za Dnevnik Nove TV.

Oglasio se PNUSKOK oko slučaja Milijana Brkića, evo što su sve otkrili

Najnovije

Još iz rubrike