Beljak o slučaju Milijana Brkića: U svakoj normalnoj državi ta stranka bi bila zabranjena

Čelnik HSS-a Krešo Beljak i čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš komentirali su najnoviji razvoj događaja oko Milijana Brkića i današnju komemoraciju u Jasenovcu.

“HDZ svaki dan projicira jednu aferu tako da mene to ništa ne čudi. Jedino me čudi što naša država to tolerira. U svakoj normalnoj državi ta stranka bi bila zabranjena i svi koji sudjeluju u svakodnevnim aferama bi bili udaljeni iz bilo kakvog javnog života i funkcija”, komentirao je Beljak novu istragu protiv Milijana Brkića, prenosi N1.

Ne bi se okladio da je Milijan Brkić politički mrtav jer je, kako kaže, doveo Andreja Plenkovića na vlast i na mjesto predsjednika stranke.

Njegova kolegica iz Amsterdamske koalicije, Anka Mrak Taritaš kaže kako je nedopustivo da Plenković koristi institucije države za razračunavanje u svojim redovima. “To je sapunica koja se nastavlja i nešto što daje krivu sliku države”. Misli da neće to naškoditi Plenkoviću.

Oboje su komentirali i današnju komemoraciju u Jasenovcu. Beljak tako ističe kako je Ognjen Kraus u petak rekao zastrašujuću činjenicu za premijera i poručio mu da poštuje hrvatske zakone kao i austrijske. “Kraus je u pravu i sramota je za hrvatskog premijera da je izostala njegova reakcija.”

Za komemoraciju u Jasenovcu kaže da je smiješna nakon što se tolerira otvoreno koketiranje s fašizmom koje je sve jače i jače. “Država kojoj je na čelu HDZ radi ništa i žalosno je da im manjine i ljudi koji su stradali u Drugom svjetskom ratu moraju pokazivati i moliti da poštuju hrvatske zakone. Dopuštanje ovakvog bujanja revizionizma govori o ljudima koji su na čelu države”, zaključuje Beljak.

Anka Mrak Taritaš apsolutno se slaže s onim što je rekao Kraus. “Ne možete se dopasti svima i gospodin Plenković se nastoji dopasti svima, a treba se razračunati s prošlošću da bi imali budućnost. Imat ćemo dvije kolone dok vladajuća garnitura ne pospremi “Za dom spremni” Smatra da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ide sama u Jasenovac jer želi glasove i jednih i drugih.

Share This Article