BiH u šoku: Stravična nesreća na ulazu u Sarajevo, tri žene autom sletjele u kanjon, išle sa sprovoda kolegici

Stravična prometna nesreća dogodila se u petak poslijepodne na istočnom ulazu u Sarajevo, javlja Avaz. Jedan automobil je sletio u Miljacku kod tunela Bulozi iznad Darive, a u nesreći su poginule tri ženske osobe.

Radi se o zaposlenicama iz sarajevske Osnovne škole “Kovačići”. Prema riječima direktora Civilne zaštite Samira Džihića, vozilo je sletjelo u provaliju dubine 100 do 200 metara.

“Ekipe vatrogasaca s Pala i PVB-a iz Sarajeva stigle su do automobila koji je upao duboko u kanjon okružen šibljem, niskim raslinjem i smećem. Nažalost, pronašli su tri tijela u automobilu”, rekao je zapovjednik Vatrogasne jedinice Pale.

Zaposlenici škole su u šoku, a u neslužbenom razgovoru s njima Dnevni avaz doznaje da se radi o pedagogici, nastavnici, higijeničarki i bivšoj ravnateljici škole. Za sada je potvrđena smrt tri osobe.

One su se navodno vraćale sa sprovoda bivše kolegice na Palama. Neki od nastavnika danas u bili toliko potreseni da su otkazali satove i poslali učenike kući. U školi je zatražena i intervencija Hitne pomoći.

Facebook Komentari