Završena drama u Lici, svi se sve dogovorili, Milinovića načelno neće rušiti, Kustić jednoglasno šef skupštine

Konstituirana je Skupština Ličko-senjske županije, za predsjednika je jednoglasno izabran HDZ-ov Marijan Kustić.

Novog predsjednika Skupštine podržao i Darko Milinović odnosno njegova lista, koji pak tvrdi da će i županijski proračun biti za tjedan dana biti usvojen jednoglasno, javlja N1.

Kad ga je pozvao Kustić, odlučio je dignuti ruku, jer kako je Milinović kazao novinarima, riječ je o “nacionalnom interesu”.
Poručuje da nikome u Lici ne odgovaraju novi, prijevremeni izbori i trošak od oko 1,5 milijuna kuna.

“Danas sam ponosan biti župan Ličko-senjske županije”, kazao je Milinović.
Za razliku od Milinovića, Marijan Kustić ne potvrđuje da je dogovoreno da će županijski proračun biti izglasan jednoglasno već da je sve “stavljeno na papir”.

“Nismo mi potpisivali ugovor o proračunu, najprije treba razgovarati, imat ćemo amandmane, možda neki amandman on neće prihvati”, kazao je Kustić.

Upitan zašto na konstituirajućoj sjednici nije bio Karlo Starčević (HSP), Kustić je odgovorio kako to ne zna, kaže da mu je posao poruku da ima neke obaveze oko Kumunalca u Gospiću.

Podsjetimo, tajno glasovanje na kojem su županijski vijećnici Ličko-senjske županije trebali izabrati predsjednika Skupštine održano je u utorak, ali je odgođeno za danas. Zbog tajnog glasanja, tada je sjednicu bojkotirao Darko Milinović.

Drama u Lici: Tajno glasovanje nije održano, Kustić je imao kvorum, ali je prebačeno za četvrtak

Facebook Komentari