Živi zid predao listu za EU izbore: Idemo im uzet’ sve što im možemo uzet’

Danas je posljednji dan za predaju kandidacijskih lista za izbor zastupnika u Europski parlament, Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) liste se mogu podnositi od 9 sati do ponoći. U utorak svoju je listu predao Živi zid.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić pozvao je sve kojima je dosta stranaka koje ispunjavaju želj Bruxellesa i kojima je dosta “Plenkovićeve diktature i gušenja slobode govora” da daju glas njihovoj listi, prenosi N1.

Sinčić je komentirao i moguću kaznenu prijavu protiv njihovog zastupnika Bunjca zbog prijetnji saborskoj straži: “Branit ćemo se, branit ćemo sve svoje ljude, želimo prokazati njihovo gušenje slobode govora, da se ne smije govoriti o tome što rade, o kriminalu, da su im bivši predsjednici osuđeni, a da se drugi lopovi nalaze u njihovim redovima. Ono što se dogodilo ne vjerujem da ima elementa ičega. Rečeno je u afektu, kolega se ispričao, to je kraj priče… Birači će odlučiti o kontekstu zašto su izbačeni iz Sabora, a izbačeni su jer su pričali o kriminalu Ive Sanadera”.

Nositelj liste za europske izbore je politički tajnik stranke Tihomir Lukanić koji je rekao da se lista sastoji od vedrih, optimističnih i većinom mladih ljudi.

“Želimo poslati povijesnu poruku, okrenuti zemlju i narod optimizmu i okrenuti izvlačenju iz ralja ortačkih skupina koji Hrvatsku guše i iseljavaju po svijetu. Nećemo ih iznevjeriti”, rekao je Lukanić.

Dodao je da će, ako ostvare dobre rezultate, formirati novu skupinu u Europskom parlamentu “koja će se sastojati od novih snaga, od postideoloških razmišljanja, ljudi koji su spremni reformirati Europu koja je danas tlačiteljica naroda”.

“Želimo Europu oteti iz ruku korporacija i vratiti narodu”, poručio je Lukanić i apelirao na mlade da izađu na izbore.

Na pitanje jesu li angažirali PR agenciju, Lukanić je poručio: “PR u ovoj stranci vodimo sami, predsjednik s Glavnim odborom, sav novac koji stranke inače plaćaju PR agencijama, mi na cesti dijelimo potrebitima”.

“Idemo im uzet’ sve što im možemo uzet'”, zaključio je na kraju predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić.

Facebook Komentari