Vlada i SOA o pokušaju utjecaja na slovenske medije

“Najodlučnije i u potpunosti odbacujemo sve navode o pokušaju bilo kakvog utjecaja hrvatske Vlade na slovenske medije”, doznaje N1 od Vlade.

Komentar je Vlade to na napise slovenskih medija vezane uz navodnu špijunsku aferu zbog koje danas zasjeda i slovensko Vijeće za nacionalnu sigurnost.

N1 televizija zatražila je, podsjetimo, i komentar Sigurnosno-obavještajne službe, a zbog napisa slovenskih medija prema kojima je SOA prisluškivala predstavnika u Arbitražnom sudu za međudržavne sporove Jerneja Sekolca i slovensku zastupnicu pred sudom iz MVP Simone Drenik i tako došla do informacija o kompromitiranom arbitražnom postupku.

Jesu li točni navodi slovenskih medija, odnosno je li SOA prisluškivala slovenske članove arbitražnog postupka:

“SOA ne komentira medijske spekulacije, ali vas izvješćujemo da su objave 24ur koje se tiču SOA-e netočne i tendenciozne konstrukcije. Radi se o nastavku medijske kampanje pojedinih medija u BiH kojima se željelo kompromitirati SOA-u i Republiku Hrvatsku lažnim optužbama o novačenju salafita za krijumčarenje oružja u BiH i nezakonitom djelovanju SOA-e protiv susjednih država”, odgovorili su iz SOA-e za N1.

Tuđman o slovenskim optužbama: Sumnjam da pater Tolj ima ovlasti da u govori u ime Vlade

Facebook Komentari