VIDEO Pupovac i Glasnović burno o povijesnim zločinima

Milorad Pupovac se u ime SDSS-a u okviru slobodnog govora osvrnuo na komemoracije.

– U sljedeća dva tjedna imamo jasenovački i bleiburški skup. Sabor se obama skupovima pokrovitelj, ali odnos prema ta dva skupa nije jednak. Prema jasenovačkom se Sabor odnosi kao da nije pokrovitelj, a prema drugom se odnosi kao da je istinski i posvećeni pokrovitelj. To govorim zato što je nakon odluke austrijskih crkvenih i svjetovnih vlasti, da se zabrani, sva vlast u Hrvatskoj je učinila sve da ispregovara pretpostavke da se taj skup održi. U našoj zemlji su isti zakoni, i na snazi su prije nego su to bili u Austriji.

Pupovčevo izlaganje dobacivanjem je iz klupe popratio Željko Glasnović iz Kluba Nezavisni za Hrvatsku.

Dvojeći treba li nakon toga nastaviti izlaganje, SDSS-ov zastupnik poručio je kako Glasnovićev postupak vrijeđa dostojanstvo svih zbog kojih će se u petak održati skup u Jasenovcu, “bez službenog predstavnika Sabora i Vlade”, prenosi HRT.

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić (HDZ) upozorio je Glasnovića zbog dobacivanja, a Pupovca i sve ostale kolege pozvao da se ne dijele na temama odavanja počasti žrtvama.

– Molim da se na tim temama ne dijelimo, da se ne dijelimo na žrtvama, da ponovno ne dijelimo žrtve. Zločin je zločin, s čije god strane dolazio, poručio je Brkić.

Željko Glasnović je rekao da je svaki zločin zločin.

– Neki se boje istine jer imamo stotine masovnih grobnica. Neki koji ovdje sjede bili su članovi Komunističke partije i klanjaju se Mao Ce Tungu koji je odgovoran za 48 milijuna mrtvih, što od ubojstava, što od izgladnjivanja.

Facebook Komentari