Liječnici ne žele u Slavoniju, u Gunji i Županji vrata ambulanti često zatvorena

Ad

U Domu zdravlja u Gunji vrata ambulante zatvorena. To nije ni čudno jer baš svi liječnici u ovoj ustanovi su na zamjeni iz drugih ambulanti, a na dva mjesta u isto vrijeme ne mogu biti.

A kroničan nedostatak liječnika osjeća i načelnik općine. Govori, traže drugu sredinu, čak i izvan Hrvatske.

“Imali smo dvojicu mladih liječnika i obojica su dobila specijalizaciju pa su otišli na specijalizaciju. Tako da je već duže od godinu dana pokrivaju liječnici koji dolaze na zamjenu”, kaže je Anto Gutić, načelnik Gunje.

I u Županji ista priča. Liječnici se toliko često mijenjaju pa pacijenti tek što se naviknu na jednog, dobivaju drugog liječnika.

“Stvarno se vidi nedostatak. Ja sam skoro bio i u bolnici pa sam vidio da je deficitarno”, kaže Đorđe Ilić dodajući da je to veliki problem, posebno za penzionere.

Kako bi privukli liječnike u slavonske ordinacije, Dom zdravlja Županja na svom području nudi stanove na korištenje i to u neposrednoj blizini ordinacija, a općine nude i plaćanje drugih troškova.

“Kompletno uređen, namješten stan, samo siđu iz stana i odmah su u ordinaciji. Općina Gunja je ponudila ravnateljici da će plaćati režijske troškove boravka liječnika”, kaže Gutić.

No, kako se svejedno malo liječnika javlja, pacijeniti su uočili problem.

“Pa loše su plaćeni”, smatra Marko Vidović.

U ministarstvo je upućen prijedlog za stimuliranje liječnika, što bi značilo – dodatak na plaću. Sve samo da ne bi ostali bez naših liječnika, piše RTL.

Facebook Komentari