Rakitić odlazi iz Barcelone, pišu dobro informirani talijanski mediji

U posljednjih nekoliko mjeseci Ivan Rakitić (31) je, barem kroz najutjecajnije španjolske i talijanske medije, promijenio već desetak klubova. No, sada izvrsno informirani La Gazzetta dello Sport donosi bombastičnu najavu transfera našeg reprezentativca.

Gdje ga sve nisu prodali? Već je nekoliko puta završio u Manchester Unitedu, bio je i u PSG-u, pa Chelseaju, selili su ga u Bayern, Inter, Milan, Napoli… Tako je, barem ako se redoslijeda tiče, ‘na štih’ stigao i Juventus.

Barem tako tvrde ‘dobro informirani izvori’ koji su vijest kako je hrvatski reprezentativac i veznjak Barcelone Ivan Rakitić (31) praktički sve dogovorio s Juventusom došapnuli novinarima La Gazzetta dello Sporta.

Realno, najtiražniji talijanski sportski dnevni list inače ne objavljuje neprovjerene informacije, posebice ne one koje su vezane uz najveće momčadi Serie A i tako ‘eksplozivne’ transfere. A dolazak Ivana Rakitića u Torino definitivno bi bio senzacionalan transfer iako je teško zasjeniti kupovinu Cristiana Ronalda prošlog ljeta.

Barcelona je nešto ranije zgotovila kupovinu Frenkieja de Jonga (22). Za njega je Ajaxu plaćeno čak 80 milijuna eura i sigurno je da mlada zvijezda neće sjediti na klupi. A na terenu za njega i Rakitića u isto vrijeme jednostavno nema mjesta… Zdrava logika govori kako je za hrvatskog reprezentativca najbolje da napusti Nou Camp, a slično razmišljaju i čelnici Barcelone jer je sad praktički posljednji trenutak da na njegovoj prodaji zarade neki novac. Iz Seville su ga 2014. godine doveli za ‘siću’ od 18 milijuna eura, a ovog ljeta će ga – kako se sada barem čini – prodati za ‘okruglo’ 50 milijuna eura!

Baš je to navodno cifra oko koje su se složila oba kluba, a time bi Raketa postao najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti.

Talijani tvrde kako je sve već dogovoreno, da su i Barcelona i Raketa pristali na transfer te da hrvatski reprezentativac ovog ljeta 100 posto stiže u Juventus, piše tportal.

Facebook Komentari