Bandić o slučaju kina Europa: To je pitanje metra šanka, a ne kulture. To je suština – bitka za metar šanka

Na konferenciji za medije zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponovno je komentirao slučaj s Kinom Europa koje Grad preuzima od 1. lipnja, prenosi N1.

Na novinarsko pitanje je li u slučaju Kina Europa riječ o borbi za terasu kafića, Bandić kaže: “Ja se vama divim. Znate na što meni to izgleda, to događanje naroda i ta šank-linija? Na mamu i tatu koji žele ubiti svoje vlastito dijete. Ja sam otac, i tata i mama Kina Europa. Da nije bilo gradonačelnika, Kina Europa ne bi bilo. Sve ostalo je suvišno.”

Dodao je da je sve na ovu temu već rekao u priopćenju, ali je dodao:

“Ponavljam, to je kao da ja svoju rođenu kćer, ne daj Bog, idem eutanazirati. Pa to je moje dijete. Kino Europa je dijete Milana Bandića. Da nije bilo Milana Bandića nikad se ne bi kupilo Kina Europa, bilo bi u privatnim rukama. To je zaštićeni objekt kulture, spomenik kulture. Da se ne ponavljam, jezik će mi zadebljat….”, rekao je i ponovio: “To je pitanje metra šanka, a ne kulture. To je suština – bitka za metar šanka. Njihova kultura se svodi na metar šanka. Jel’ to narodnjačko ili nije, to ne znam, ali znam da je profitabilno i zato se bore. Da nema šanka, tamo ne bi bilo ni kina. Zato sam ih nazvao šank-linija.”

Bandić se razljutio, klevetnicima iz kina Europa prijeti tužbama, poručio prosvjednicima: Uzalud vam trud, svirači

Facebook Komentari