Daruvarac pušten iz pritvora: Mladić koji ga je prijavio zbog prijetnje, povukao prijavu protiv njega

Darko Kovačević (32) je u petak nešto prije 16 sati pušten iz istražnog zatvora u Zadru, jer je mladić koji ga je prijavio za prijetnje povukao prijavu.

”Ako vas zanima što je bilo i zašto sam povukao prijavu onda nazovite Državno odvjetništvo”, rekao je 24-godišnjak, piše Zadarski.hr.

Podsjetimo, Daruvarac je pritvoren prošle subote nakon što je prijavljen za prijetnje prema 24-godišnjaku u kafiću na Boriku.

U petak je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru priopćilo da je ”1. travnja 2019. zaprimilo posebno izvješće Policijske uprave zadarske kao dopunu kaznene prijave 24-hrvatskog državljanina protiv osumnjičenog 32-godišnjeg hrvatskog državljanina”.

”Tijekom dokaznog postupka, oštećenik je povukao prijedlog za progon te zbog povlačenja oštećenikova prijedloga nema procesnih uvjeta za daljnje vođenje kaznenog postupka protiv osumnjičenika, a isto tako više ne postoji niti osnova za istražni zatvor zbog čega je sucu istrage predloženo ukidanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika”, stoji na stranicama DORH-a.

Kovačević odvjetnik Boris Radman potvrdio je za Dnevnik.hr da je njegov klijent pušten iz zatvora, ali da još ne zna detalje. Budući da još nije primio rješenje o povlačenu prijave ne zna niti zašto je ona povučena.

Što se tiče nastavka suđenja za pretučenu djevojku u Zadru, još se čeka sjednica vijeća koja će odlučivati o žalbi na nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Zadru kojom je Daruvarac osuđen na bezuvjetnu kaznu zatvora od pet godina. O žalbi odlučuje Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Split.

Facebook Komentari