Radnici Uljanika čekaju vijesti iz Bruxellesa

Radnici Uljanika sa strahom očekuju vijesti o sudbini brodogradilišta nakon povratka pomoćnika ministra gospodarstva Zvonimira Novaka iz Bruxellesa. Više o rezultatima sastanka, kako je najavljeno, znat će se tijekom dana.

“Ako idemo u stečaj, morat će objašnjavati kako to da su nas zavlačili sedam mjeseci jer su mnogi mogli naći posao negdje drugdje, mnogi su mogli biti siti, a ne gladni. Razmišljamo i da tužimo hrvatsku državu za sve patnje i boli i što su nas zavlačili i nisu ispunjavali ono što su nam govorili. Govorili su da idemo u restruktiriranje za tjedan-dva, pa za dan-dva, govorili su čak i preko kojih banaka ćemo dobiti plaću. Velika, velika prevara radnika će biti na djelu”, izjavio je Đino Šverko, javlja HTV.

Podsjetimo, ministar gospodarstva Darko Horvat ponovio je jučer kako je jedna od mogućih opcija – da Jadrolinija gradi brodove u brodogradilištima u Puli i Rijeci.

No problem je izazvala njegova nedavna tvrdnja na N1 televiziji – da bi se pritom trebala izuzeti iz procesa javne nabave i gradnju ugovoriti izravnom pogodbom.

Facebook Komentari