Pet stvari koje ne smijete raditi nakon odnosa

Ad

Kako naglašavaju stručnjaci izuzetno je važno nakon spolnog odnosa paziti na zdravlje i smanjiti mogućnost infekcija.

Kad pomislite na trenutke u kojima se osjećate najviše opušteno i sretno, osjećaj blaženstva nakon seksa sigurno vam kroz glavu ne prolaze misli o infekcijama. Međutim, neke stvari ne smijete činiti jer mogu biti štetne za vašu vaginu.

1. Zaboravili ste mokriti

Tijekom spolnog odnosa bakterije mogu doći u vaš mjehur. “Ovo može odvesti do infekcija mokraćnog mjehura nakon spolnog odnosa. Može doći do problema pa je vrlo važno mokriti jedan sat nakon seksa”, kaže ginekolog dr. Robert Wool. Nakon mokrenja obrišite od naprijed prem natrag kako biste izbjegli širenje fekalija s anusa u vaginalnu zonu.

2. Pranje supunom i različitim gelovima

Neke žene osjete potrebu za supunom i tuširanjem, ali to stvarno nije potrebno. Vaša koža je vrlo osjetljiva nakon spolnog odnosa i može doći do alergijske reakcije na jake kemikalije u sapunima i različitim gelovima. “Korištenje sapuna može dovesti do iritacije vagine i suhoće”, objšnjava dr. Wool. Ako se ipak želite istuširati, koristite čistu vodu.

3.Spavanje u seksi rublju

Pamučno rublje je najbolje jer je prozračno. Treba izbjegavati poliester i najlon. “Nakon seksa je vaša koža topla i vlažna, zahvaljujući znojenju, vaginalnom iscjedku i spremi”, kaže Page. “Sintetičko donje rublje zadržava vlagu pa postoji rizik od infekcije. Vagini treba prozračnost. Zato ostanite goli ili koristite pamuk”, dodaje.

4. Vruća kupka

Kupka puna mjehurića nakon seksa može zvučati kao savršena aktivnost, ali evo loše vijesti. “Stidnica se poveća tijekom seksa kao reakcija na stimulaciju i kako bi se otvorila vagina, što znači da zapravo imate velike šanse za infekciju”, kaže Page.

5. Korištenje vlažnih maramica

Ako ste osjetljivi na kemikalije kao što su alkohol, glicerin, mirisi i određena ulja, upotreba vlažne maramice za brisanje može izazvati iritaciju, piše portal stilizivot.rtl.hr.

Facebook Komentari