Odbačena prijava za silovanje protiv Dinamovog igrača Atiemwena

Državno odvjetništvo koje je zaprimilo kaznenu prijavu za silovanje odlučilo je kako ne postoji osnovana sumnja da je Atiemwen počinio kazneno djelo.

Državno odvjetništvo odlučilo je da nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 23-godišnji igrač Dinama Iyayi Atiemwen počinio kazneno djelo silovanja protiv neimenovane djevojke iz Velike Gorice.

“Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici donijelo je rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv 23-godišnjeg državljanina Nigerije.

Policijska uprava zagrebačka podnijela je posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave 24-godišnje hrvatske državljanke protiv osumnjičenika zbog počinjenja kaznenog djela silovanja iz članka 153. stavak 1. u svezi članka 152. stavak 1. Kaznenog zakona na njezinu štetu.

Na temelju rezultata izvida koje je provela Policijska uprava zagrebačka nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je osumnjičenik počinio prijavljeno kazneno djelo zbog čega je doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave”, stoji u priopćenju DORH-a.

Nigerijski napadač prošli tjedan proveo je noć na policiji zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela silovanja. Nakon obavijesnog razgovora Nigerijac je pušten da se brani sa slobode, piše Večernji list.

“Prvo me primio za ruke, pokušao me svući. Odupirala sam se. Zatim me je počeo gušiti, a s drugom rukom me ponovno počeo skidati. Molila sam ga da prestane, a on je nastavio. Počeo me šamarati, ja sam počela vrištati. Nijedna žena ne bi trebala proživjeti to što sam ja proživjela. Osjećala sam se jadno i poniženo. Nisam vjerovala da se tako nešto može dogoditi”, izjavila je neimenovana djevojka za RTL sredinom ožujka.

Igrača Dinama prvo je optužila Osječanka Iva Bošnjak za napad i gušenje. Podnijela je kaznenu prijavu, a zastupa je odvjetnik Čedo Prodanović.

Uhićen, pa pušten da se brani sa slobode igrač Dinama zbog sumnji na silovanje; Prijavila ga djevojka iz Velike Gorice

Facebook Komentari