Lovac koji je po noći pucao na čaglja i pogodio migranta skrivenog u grmlju dobio kaznenu prijavu

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom je utvrđeno da je na štetu, prema dosadašnjim saznanjima 31-godišnjeg državljanina Iraka, počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja.

Istraživanjem je utvrđeno da je 57-godišnjak u utorak, 2. travnja oko 1.30 sati u lovištu pored Jasenovca, kojim gospodari lovačko društvo iz Jasenovca, za vrijeme zakonitog lova i temeljem dopuštenja za lov divljači, na cesti unutar lovišta u namjeri da usmrti čaglja iz lovačke puške ispalio hitac, a da se prethodno nije uvjerio da se u pravcu pucanja ne nalaze osobe.

Nakon što je streljivo prostrijelilo čaglja, pogodilo je stranog državljanina koji je bio u grmlju. Ozlijeđenom je liječnička pomoć pružena u pakračkoj Općoj bolnici, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede opasne za život te je prevezen u Klinički bolnički centar Zagreb.

Protiv 57-godišnjeg hrvatskog državljanina će za spomenuto kazneno djelo Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeta kaznena prijava, piše sisačka policija.

Lovac noćas propucao migranta

Facebook Komentari