Četiri “sigurna znaka” koji će vas obavijestiti da je vrijeme da potražite novo radno mjesto

Napuštanje posla je velika odluka, ali ostati na poslu koji vas nigdje ne može dovesti, može imati trajni negativni utjecaj na vašu karijeru.

“Od svih rasprava u našoj glavi, odlučivanje da li je vrijeme da odustanete jedna je od najtežih“, navela je Suzy Welch, novinarka i stručnjak za karijere.

Ona je za CNBC nabrojala četiri “sigurna znaka” koji će vas obavijestiti da je vrijeme da potražite novo radno mjesto.

1. Nema mjesta za rast

Smatrate li da ne postoji način napredovanja u vašoj trenutnoj kompaniji? Welch kaže da je to jedan od glavnih znakova da je vrijeme da krenemo dalje. Možda ste u tvrtki, na primjer, gdje postoji netko iznad vas tko nikada neće napustiti organizaciju. Možda je to šefova kćer ili sin. Možda je to radnik koji je ‘superzvijezda’. Nije važno. “Ako ne odete u tom slučaju, nikada nećete rasti”, navela je.

2. Imate ‘ugrađenu reputaciju’

Još jedan dobar razlog za napuštanje posla je ono što Welch naziva “ugrađenom reputacijom”.
“Primjerice, počeli ste raditi kao asistent. Neki ljudi vas nikada neće vidjeti kao bilo što drugo. Ili ste možda bili dio projekta koji je propao. Neuspjeh se može držati za vas, čak i kad niste krivi”, kaže. Bez obzira na to, faktori poput ovih mogu za vas stvoriti lošu vibraciju ‘nepromotivnog’ ili ‘oštećenog proizvoda’. A kad se to dogodi, savjetuje, morate otići i pronaći mjesto za novi početak.

3. Niste uzbuđeni zbog svog posla

Ako osjećate da vas baš briga za proizvode ili usluge kompanije, to je jasan znak da je vrijeme za otkaz.

“Život je kratak i dragocjen. Ne trošite 40 ili 50 sati tjedno kako biste unapređivali nešto u što ne vjerujete. Umjesto toga, pronađite tvrtku koje vas čini ponosnim što možete reći – radim ovdje”, navela je Welch.

4. Osjećate poziv da pokrenete vlastiti posao

Ako razmišljate ujutro, u podne i navečer o pokretanju vlastitog posla, onda je vjerovatno vrijeme da napustite kompaniju u kojoj radite. Ali, prije nego što pokrenete otkazni rok, morate biti sigurni da ste spremni za poduzetništvo. Treba zapamtiti da želja da se bude vlastiti šef neće proći bez odlične poslovne ideje, piše RadioSarajevo.ba.

Facebook Komentari