Mala Mila ide u SAD na liječenje, novac se još prikuplja, a ako nešto bude falilo dat će Grad Zagreb

Kako bi javnost bila u svakom trenutku pravodobno informiran o donacijama podignuta je i web stranica lifeformila.com. Oko 18 sati prikupljeno je 1,5 milijuna dolara, cilj je 2,8 milijuna.

Mila Rončević ipak neće u Dječjoj bolnici Kantrida danas početi s tretmanom kemoterapije kako bi već u utorak ujutro mogla avionom zajedno s roditeljima otputovati u SAD, u Children’s Hospital of Philadelphia. Potvrdila je to za Jutarnji list njezina majka Sanja Matijević Rončević, i sama liječnica.

Milina majka danas je radila na ishodovanju viza za obitelj, a karte za avion već su rezervirane.

U ponedjeljak do kraja radnog vremena bolnice u Philadelphiji, što je najkasnije 21 sat po hrvatskom vremenu, Milini roditelji trebali bi dobiti kompletan protokol liječenja, a tada će biti poznata i konačna cijena tretmana.

Dosad je za liječenje djevojčice, koja je ujedinila cijelu Hrvatsku, skupljeno 1,5 milijuna dolara. Ciljani iznos je 2, 8 milijuna dolara.

Kako bi javnost bila u svakom trenutku pravodobno informiran o donacijama podignuta je i web stranica lifeformila.com koju uređuju uža obitelj i bliski prijatelji i koja će izvještavati o prikupljenim sredstvima.

Oko slučaja dvogodišnje Mile angažirao se i Ured predsjednice i hrvatski veleposlanik u SAD-u Pjer Šimunović koji je bio spona s Dječjom bolnicom u Philadelphiji. Bolnica će Milinoj obitelji do ponedjeljka predati plan liječenja i ukupan troškovnik.

Predsjednica je u subotu o svom angažmanu dala i kratku izjavu novinarima.

“Angažirali smo se, naravno, to su pitanja na koja svaki čovjek… jednostavno morate biti čovjek. Radimo što god možemo, ali želim sačuvati privatnost obitelji pa neću o detaljima. Potrudit ću se iznaći načina, kako s financijske, tako i stručne strane”, izjavila je predsjednica.

“U kontaktu smo sa specijalistima, liječnicima, pomoć ne mora biti samo materijalna, može biti i stručna, iako smo pomogli i financijski”, rekla je Grabar-Kitarović.

Na današnjem obilježavanju četvrte godišnjice stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti prikupljale su se između ostalog i donacije za Milu.

“Spreman sam ako se ne skupi dovoljno sredstava, na inicijativu gradonačelnika Rijeke i premijera, da se uključiti Grad Zagreb koliko bude potrebno i nadoknaditi one novce koji su potrebiti da bi se operacija izvela. Grad Zagreb nudi prvu rukavicu da sudjeluje, participira u adekvatnom dijelu zajedno s Vladom i Gradom Rijekom jer je dijete iz Rijeke, ima dvije godine, da to dijete ode u Ameriku, Philadelphiju i da probamo spasiti to dijete”, poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U akciju za pomoć Mili već u petak su se uključili brojni poznati sportaši, u pomoć je priskočio i stručni stožer NK Rijeke, igrači i zaposlenici, koji su se odazvali pozivu roditelja djevojčice. Odazvali su se, između ostalih, nogometaši Ante Rebić, Ivan Perišić, Ante Ćorić, Filip Bradarić, rukometaši Domagoj Duvnjak, Igor Karačić, Luka Stepančić, tenisačica Ana Konjuh, naša najbolja atletičarka Sandra Perković, i mnogi drugi, prenosi RTL.

Ukoliko i vi želite pomoći, novac možete uplatiti na račun: HR3641330063110002644 u Banci Kovanica Varaždin na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno – “darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević”.

Za plaćanja iz inozemstva BIC/SWIFT je SKOVHR22.

U humanitarnu akciju se uključila i Zaklada Nora Šitum. Milini roditelji zamolili su Norinu mamu Đanu Atanasovsku da prijavi i organizira humanitarnu akciju kako bi sve bilo po zakonu.

Žiro račun humanitarne akcije – PBZ:
Zaklada Nora Šitum
HR2423400091511004008
SWIFT: PBZGHR2X

Facebook Komentari