Kohorst o zainteresiranosti Amerikanaca za Inu: Ne možeš kupiti nešto ako ne znaš koliko vrijedi

Prilično sam uvjeren da će, kad dođe vrijeme, američke tvrtke dati ponude i biti pouzdan hrvatski partner, rekao je u velikom intervjuu za tjednik Express veleposlanik SAD-a Robert Kohorst…

Hrvatska vlada poduzela je, rekao je Kohorst, prve korake i krenula u pravom smjeru. Angažirali su konzultante koji će im pomoći odrediti vrijednost kompanije. Ne možeš kupiti nešto ako ne znaš koliko vrijedi. To je prvi korak. Kad to bude gotovo, trebali bi se raspitati tko bi bio dobar investitor. Već sad su neke američke tvrtke pokazale interes. Hrvatske građane pomalo zbunjuje pozicija u kojoj ne bi trebalo ništa iz energetskog sektora prodati Rusima, a istodobno nema američkih ulaganja. Zamoljen da Expressu pojasni tu situaciju, Kohorst je rekao:

– Nije nam u interesu zaustaviti Ruse. Želimo nešto drugo: diversificirati opskrbu i omogućiti postizanje povoljnijih cijena plina. To je uloga LNG terminala. To je kao da kupujete osiguranje za svoju kuću. Ako ne izgori, jeste li taj novac uludo potrošili? Naravno da niste. Imali ste osiguranu imovinu.

Facebook Komentari