Dugogodišnji suradnik Nove TV i vlasnik Yammat FM-a Alen Balen iznenada preminuo u 48. godini

Cijenjeni hrvatski stručnjak za sinkronizaciju i glazbenik te dugogodišnji suradnik Nove TV Alen Balen iznenada je preminuo u 48. godini života, za vrijeme boravka na Danima komunikacija u Rovinju.

Poznati televizijski i radijski glas “The Voice,” kako su ga zvali i dragi nam kolega, Alen Balen, danas nas je prerano napustio i ostavio u šoku i tuzi sve svoje kolege, prijatelje i članove obitelji, piše Nova TV

Alena i njegov glas hrvatska je javnost upoznala kroz radijski eter te brojne sinkronizacije radijskih i televizijskih reklama, zahvaljujući kojem je i dobio nadimak “The Voice”.

Publici je glas Alena Balena poznat i s ekrana Nove TV, s kojom je surađivao od samih početaka televizije.

Radio je bio Alenova prva velika ljubav, a u njegov svijet ušao je kao DJ na radiju 1 i spiker na Radiju 101. Nakon toga zakoračio je u diskografski svijet i surađivao s najvećim imenima domaće glazbene scene poput Josipe Lisac, Cubisma i Jinxa.

Sva stečena iskustva primijenio je u poslu audiovizualne produkcije i u suradnji s najvećim filmskim kompanijama poput Disneyja, Pixara i Universala.

Alen Balen bio je jedan od osnivača radija Yammat FM, zajedno sa Sinišom Švecom i Milanom Pehom, na kojem je radio i kao direktor i glavni urednik.

Mediji javljaju da je, po podacima iz policije, na poziv na parkiralište ispred hotela u kojem je Alen boravio u Rovinju, stigla Hitna pomoć. Reanimacija nije uspjela.

Vijest o Alenovoj smrti objavljena je i na službenoj Facebook stranici Yammat FM-a.

Facebook Komentari